Star Wars lunch
Star Wars lunch
TGIF
23 juni 2013

Thank God It’s Friday 14 juni

Star Wars lunchHet is weer afgelopen met de Game of Thrones-pret, maar voordat we weervoor tien maanden afscheid nemen, zijn er nog een heleboel leuke links! Óók over andere dingen, beloofd.

STAR WARS | Neem bijvoorbeeld deze creatieve lunches. Volgens mij zit er in sommige bakjes meer werk dan in veel driegangendiners (met dank aan Mei-Ling Djoa).

TUSSENDOOR | Han, Leia, Luke en Chewbacca hebben duidelijk pret tussen de scènes door, en ze zijn niet de enigen! Bij io9 is ook een mooie verzameling setfoto’s te bezichtigen.

TOPHORROR | We got this covered zette de honderd beste horrorfilms op een rijtje. De nummer twee komt overeen met de nummer twee van de SN-lezers. Maar de numer één is heel wat anders

GAME OF THRONES | Ik dacht altijd dat de accenten in Game of Thrones vrij consequent waren (noordelijk Engels in het Noorden, het Britse equivalent van ABN in de hoofdstad, Nederlands accent voor Melissandre) maar er zijn kennelijk flink wat inconsistenties te vinden. De mensen van Cosplay Piano hebben hun best gedaan voor hun vertolking van het themanummer van de serie. De trainingsmontage van Jon Snow heeft natuurlijk lekkere jaren tachtig muziek als achtergrond. Vulture is zoals altijd goed in het maken van grappige grafieken – vooral die over eunuchen is prachtig.  En dan zijn er nog een aantal mooie mash-upsA Game of ClonesArrested Westeros en deze video met het beeld van Game of Thrones en het geluid van …

ALIEN | Bak je eigen xenomorph-eieren!

mt_ignore: Man of Steel artMAN OF STEEL | Nog maar een weekje tot de man in het primaire-kleuren-pakje weer in de bios te zien is! Mondo heeft alvast stijlvolle posters. Deze enorme infographic verzamelt naast alle financiële details ook nog wat leuke feitjes over de man van staal. De oorpspronkelijke film staat (terecht) in hoog aanzien, maar heeft wel een aantal vreemde momenten. En Stan Lee – grootvader van de concurrent – heeft wat vragen over hoe de grote blauwe padvinder vliegt.

KORT | VakantiepostersNinjaschildpaddenThe Grumpy League of America!

ORPHAN BLACK | Volgen jullie de nieuwe BBC sci-fi-serie Orphan Black al? Zo niet, dan missen jullie echt wat! Niet in het minst hoofdrolspeelster Tatiana Maslany, die vorige week een prijs (hopelijk de eerste van vele) in ontvangst mocht nemen voor haar vertolking van maar liefst vier verschillende rollen (plus nog wat bijrollen). Ze is echt verbluffend: vooral als één van haar personages zich voordoet als één van de anderen is het makkelijk te vergeten dat alle personages gespeeld worden door één en dezelfde actrice.

MATTESCHILDERIJ | Ode aan een vaak vergeten kunst.

REDUX | Zoals jullie weten hebben we een mooie alternatieve posterrubriek in Schokkend Nieuws magazine, Redux. Elk nummer neemt een andere ontwerper of tekenaar een film onder handen. In de vorige editie publiceerde Erik Kriek zijn versie van de poster voor ZOMBIE FLESH EATERS. In SN #103 zal Martin Pikkaart een film onder handen nemen die pas in september uitkomt. Het nieuwste lid van dit fantastische Redux-team is Linda Hordijk, die al flink wat ervaring heeft met het maken van alternatieve filmposters.

HANNIBAL | Pajiba koos elf gruwelijk mooie shots uit de serie.

STAR TREK | Zijn de actiefilms van tegenwoordig te ingewikkeld?

SPOOK CENTRAL | Ik twijfel, documentaire of mockumentary?

NOSTALGIE | Kun jij alle referenties aan films uit de jaren tachtig vinden in deze clip?

MONSTERS | Wat doet een Alien op z’n dagje vrij? En heeft Leatherface ook hobby’s? De antwoorden vind je hier!

UNDER THE DOME | Het boek van Stephen King wordt een miniserie.

Prettig weekend allemaal! Suggesties kunnen hieronder geplaatst worden, gemailed of getweet naar @Hedinthecloud.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!