DubstepTrooper
DubstepTrooper
Nieuws
23 juni 2013

Dubstep Trooper

DubstepTrooperHet is het werk van de rebellen: een korte STAR WARS-spoof als enorm open source project. Iedereen kan bijdragen. Hoe meer hulp, hoe eerder DUBSTEP TROOPER af zal zijn. De trailer staat al online. Schokkend Nieuws sprak met regisseur en scriptschrijver Giso Spijkerman.

Gestart in 2011, uit puur enthousiasme voor film, visual effects en STAR WARS in het bijzonder; hieronder vind je de trailer van DUBSTEP TROOPER.

Giso Spijkerman: “Met zo’n titel vraagt natuurlijk iedereen zich af waar het over gaat. Laten we zeggen: wanneer een rebelsestormtrooperop het punt staat eenImperial Secrette onthullen, is eenclashmet Darth Vader onvermijdelijk.”

Waar komt het idee vandaan voor een nieuw verhaal in de STAR WARS-wereld?

“Ehm, ik was bezig met wat tutorials over hoe je botstructuren aanmaakt in CG-karakters, en het eerste dat ik probeerde was een AT-AT te ‘riggen’. Ik ontdekte hoe je AT-AT’s kunt laten dansen op muziek. Dat zag er zo tof uit, dat we gingen bedenken wie dat zou kunnen veroorzaken: een bad-ass stormtrooper dus. En al pratende met Frank Boxman (co-scenarist, red.) kwamen we op het idee Darth Vader daarmee te confronteren.”

Hoe ging het project van start?
“Frank en Joep Veldhuis (visual effects) ken ik uit de Puddingfabriek in Groningen, waar veel zelfstandige ondernemers werken. Producent Koen Leerink ken ik nog van mijn opleiding. We hadden zin om voor het eerst samen te werken. Toen het idee steeds meer vorm kreeg, realiseerden we ons dat we het niet zelf zouden kunnen financieren. Nadat we een nogal melig testfilmpje hadden gemaakt, werden sponsoren Wyldebeast&Wunderliebe zó enthousiast dat ze ons een opstartbedrag gaven. De rest van de sponsoring volgde snel, zoals het ter beschikking stellen van camera’s, licht, zzp-ers enzovoort.”

mt_ignore: DubstepTrooper   Still 7

En al die STAR WARS spullen, hoe komen jullie daar aan? 
“Nou, we zijn allemaal wel fan van de oudere delen van STAR WARS, maar geen verzamelaars. We zijn daarom naar een beurs gegaan waar de 501st Dutch Garrison rondliep; dé STAR WARS kostuumvereniging. Ze waren erg enthousiast en leverden alle pakken en figuranten. Van Leo Berghuis, de grootste helmenverzamelaar van de Benelux, leenden we twee unieke helmen. Dat zijn exacte replica’s, op basis van originele mallen, waarvan zelfs de krassen volledig film-accuraat zijn!”

Waarom zo open source?
“Aan de ene kant was het een voorwaarde van de sponsor: ze wilden geld geven maar dan moesten we het niet voor onszelf houden. Daarnaast is de STAR WARS community zo groot dat zelfs George Lucas het nooit in de hand heeft kunnen houden. Overal ter wereld zijn fans en verzamelaars – die community hebben we nodig.”

Er was al een behind the scenes online te zien, maar nu is daar ook de officiële trailer. 
“En niet alleen om je enthousiast te maken voor de film, maar ook om meer mensen te werven voor al het rotoscoopwerk. Film maken doe je duidelijk niet alleen en onze lat ligt hoog. Tja, dat rotoscopen: ik wil binnenkort een masterclass geven voor wie geïnteresseerd is, want met ongeveer honderd blue screen shots valt er heel wat blauw weg te poetsen. En dan nog keying, matte painting, 3D-werk… We kunnen nog veel hulp gebruiken. (lacht) Mocht je dus nog iemand weten…”

Officiële website
Facebookpagina

mt_ignore: DubstepTrooper   Still 6

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!