Stranger Ricks
Stranger Ricks
TGIF
12 juli 2019

Thank God It’s Friday, 12 juli

Stranger RicksTGIF | Je houdt het niet voor mogelijk, maar het is komkommertijd in de linkjesafdeling! Exact waar ik behoefte aan heb, met al die vakantiestress om me heen. Wat jullie?

Vakantiestress. Het blijft een vreemd fenomeen. Alles moet op het laatste moment nog even af, want straks is het vakantie en dan mag je niets meer van jezelf! Dus je stuwt je cortisol tot het plafond en pakt trillend je koffer in, waardoor je ook nog eens de belangrijkste dingen vergeet. Maar… is het erg als er dingen blijven liggen? Als je nu al die extra mailtjes verstuurt, ligt er alleen maar nóg meer werk op je te wachten als je terugkomt. Lekker uit je klauwen laten vallen! Extra rustig, ook, voor de mensen die gewoon de hele zomer door moeten werken (jep, present).

Gelukkig is er voor ons achterblijvers heel wat te doen. Luister de nieuwste Schokkend Nieuws-podcast, over TROLL 2 vs THE ROOM (hier meer over mijn eigen eerste ervaring met THE ROOM in een volle bioscoop). Ook een goeie tip: de strakke en vermakelijke horrortosti CRAWL (lees de recensie en de vergelijking wordt duidelijk, ik beloof ‘t – én je krijgt zin in tosti’s). Ter voorbereiding kun je ook eerst nog deze 5 horrorfilms over opdringerige dieren kijken, of deze tien films met de engste gators en crocs. In het boek When Animals Attack: the 70 best horror movies with killer animals lees je over – nou ja, daarover, dus. Mét bijdragen van onze eigen Barend de Voogd (over THEM!) en Steve de Roover (over GRIZZLY)!

Ook altijd lekker in de vakantie: lezen! Lees hier waarom Disney kapot moet (toegegeven, het artikel is wat genuanceerder dan dat), en klik hier om erachter te komen op welke manier MIDSOMMAR te vergelijken is (tot op zekere hoogte, natuurlijk) met THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE. Over MIDSOMMAR gesproken; Ari Aster vertelt Empire over een director’s cut van maar liefst 30 minuten langer dan de bioscoopversie. Ook verontrustend: de culturele kloof in Jordanië, glashelder geillustreerd door de zeer tegenstrijdige ontvangst van de Netflix-serie JINN.

Helaas komt aan die langverwachte vakantie (spoiler alert!) ook altijd weer een einde… Wat kunnen we daarna verwachten? In Netflixland is regisseur/schrijver Mike Flanagan (van THE HAUNTING OF HILL HOUSE) gestrikt voor de serie MIDNIGHT MASS, over een afgezonderde gemeenschap eilandbewoners die miraculeuze, angstaanjagende dingen meemaken nadat er een jonge, charismatische priester in hun midden verschijnt, en werkt Zack Snyder aan een animeserie gebaseerd op Noorse mythologie. Over anime gesproken:

Want ja, we kunnen het natuurlijk niet niet over STRANGER THINGS hebben. Wat een hype. Ik had geen idee dat er zoveel nerds waren (over nerds gesproken: tot 31 juli maak je nog kans op een van de exemplaren van NERDS! die Schokkend Nieuws mag weggeven – mail naar [email protected] waar jouw innerlijke nerd het meest gelukkig van wordt)! Aan die talloze referenties is in de vorige TGIF al gerefereerd, dus deze keer hou ik het gewoon bij een aantal filmtips voor als je het seizoen inmiddels uit hebt. Hier de grootste WTF-vragen waar antwoord op moet komen, en alvast een tease met betrekking tot een volgend seizoen: ‘It’s going to feel very different,’ aldus de Duffer-jongens. Nog niet genoeg van de Scoops Troop, de Griswold Family en Bald Eagle? Praat en post mee in de prettig actieve KIJK MEE Facebook-groep (hoeveel rode karretjes heb jij geteld?)!

Tot slot nog een paar dingen in de pijplijn: wat dacht je van een nieuwe SAW, maar dan met Chris Rock en Samuel L. Jackson? Of het gerucht dat David Gordon Green niet één maar zelfs twéé sequels gaat maken van HALLOWEEN – en ze back-to-back gaat regisseren? Derek Kolstad, het brein achter JOHN WICK, schijnt zich bij het schrijversteam te hebben gevoegd van de Marvel-serie FALCON & WINTER SOLDIER. En Sam Raimi zit verdorie gewoon te hinten op een terugkeer naar de EVIL DEAD franchise! Verder komt er een remake aan van Stuart Gordons CASTLE FREAK, mét Barbara Crampton; gaat Dexter Fletcher SHERLOCK HOLMES 3 regisseren (mét Robert Downey Jr.); wordt er nog gewerkt aan een Amazon-serie van Brian K. Vaughans tijdreis-comic Paper Girls, en schijnt J.A. Bayona de pre-Ring-oorlog-gebeurtenissen te gaan regisseren in de THE LORD OF THE RINGS-serie die in ontwikkeling is.

Genoeg kijk- en leesvoer dus voor de hele vakantie, én voor alle clandestiene werkpauzes als je eenmaal weer terug bent. Maar mocht je je toch nog vervelen deze zomer, check dan onze uitgebreide Zomeragenda! Of kijk het intro van THE SIMPSONS, maar dan als deprimerend Russisch drama, en prijs jezelf gelukkig. Was Rus Alexei toch beter af…

Fijn weekend allemaal, en fijne vakantie (indien van toepassing)!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!