ash-evil-dead
ash-evil-dead
TGIF
11 juli 2014

Thank God It’s Friday 11 juli

ash-evil-dead TGIF | Na een week van hoop en keiharde teleurstelling is het tijd voor Thank God It’s Friday. Hier is iedereen een winnaar, want het is weer weekend! Met dit keer driedubbele drank-linkjes on the rocks en Legolas is een vuile leugenaar!

BAYHEM | Om het drinkgelag en klikfestijn te beginnen doen we eerst een blokje Michael Bay. Zo kwam ik tot mijn grote schrik tot de ontdekking dat ik toch best wel wat Bay-films gezien heb, inclusief drie TRANSFORMERS-films in de bioscoop! Waarom in godsnaam en all that is holy? Ik gooi het maar op een dubbele persoonlijkheid of dronkenschap. Hoewel we allemaal weten dat Bay een slechte regisseur is, kunnen we toch wat van hem leren. Aldus Tony Zhou die daar deze video aan wijdde. Iemand anders gebruikte zijn videocamera  en twee maanden van zijn leven om dit stop motion filmpje te maken. Verder hier een lang artikel over de zelfhaat in de nieuwste TRANSFORMERS film. En wat hebben Transformers gemeen met een vliegend olifantje?

TELEVISIE | Alle nieuwe series, laatste afleveringen, reboots en ander groot televisienieuws hebben we de afgelopen weken wel gehad. Toch vond ik nog twee nieuwtjes voor jullie, lieve kijkbuiskinderen. Zo komt er van Sherlock een special én een nieuw seizoen! Nu niet allemaal meteen je weekend blokken voor een marathonsessie, want ze beginnen pas in 2015 met filmen. Zelf doe ik dit weekend True Detective en daarvan komt ook een tweede seizoen. Wie, wat, wanneer weten ze nog niet maaaarrrrrrr William Friedkin (van THE EXORCIST en KILLER JOE) heeft laatst wel fijn gekletst met True Detective-bedenker Nic Pizzolatto…..

HEBBEN! | Ruk jij als een soort holbewoner nog je brieven open met je klauwen? Die tijd is voorbij, want kijk: een She-Ra brievenopener! Op zoek naar oogschaduw die past bij je blauwe haar? Marge Simpson’s got your back. Je kunt je 3D-printer (wie heeft hem niet?) natuurlijk gebruiken om obscene objecten mee te printen, maar zo’n MST3K-bril maakt zelfs de slechtste film leuk. Ten slotte in het rijtje van onnodige zooi die je toch graag wilt hebben: gehaakte horrorpoppetjes. Mijn favoriet staat bovenaan de pagina.

WAT ALS….? | Nu drie video’s die de existentiële ‘wat als’-vragen des leven trachten te beantwoorden. Zoals: wat als INDEPENDENCE DAY door mopshondjes werd gedaan? Of wat als True Blood een jaren-tachtig sitcom was geweest? En wat als Ingmar Bergman The Flash had gemaakt?

 STAR- | Door Harrison Fords gebroken enkel liggen de opnames van de nieuwe STAR WARS even stil. Dat geeft J.J. Abrams en consorten de tijd om aan de pina colada’s te gaan en nieuwe mensen te casten. Je loopt best wel voor lul als je in je Stormtrooper-pak rondbanjert in Center Parcs. Hier ben je dan meer op je plek. En iemand heeft stiekem op de set van STAR WARS VII lopen filmen! Kijk vannacht eens naar de sterrenhemel. Zie je daar ook de Nosferatu? Of misschien The Twilight Zone? Deze dame verzamelde alle sterren uit alle Disney-films en zette ze in één grote kaart.  

DRANK | Thank God It’s Friday smaakt het beste in combinatie met drank en nog meer drank. In Game of Thrones lusten ze ook wel een wijntje, al dan niet in combinatie met gif, incest en een flinke moordpartij. Vanaf volgend jaar kunnen wij gewone stervelingen ook aan de Westeros-wijn, maar laten we het dan wel een beetje beschaafd houden. Die Westeros-wijn kun je trouwens mooi bewaren in deze Dr. Who-wijnkist. De bierdrinkers onder ons kunnen vanaf de zomer dezelfde biertjes drinken als kapitein Quint in JAWS.

GRABBELBAK | Met al die drank in onze mik gaan we door naar de eindronde met een fijne grabbelbak vol zin en onzin. Erger jij je ook zo aan product placement in films? In WORLD WAR Z zat bijvoorbeeld die scène waarin Brad Pitt ontdekt hoe men zichzelf kan beschermen tegen de zombies. Hartstikke belangrijk moment en wat doet ‘ie: hij haalt even op zo’n dooie gemak een blikje Pepsi. Vet irritant. Zelf dacht ik dat dit soort product placement een recent fenomeen was, maar dat is dus niet zo. Verder een foto uit de nieuwe ABC’S OF DEATH, die ik eigenlijk bovenaan deze pagina wilde zetten, maar dan zou ‘ie mogelijk tevoorschijn komen als potentiële nieuwe werkgevers mij zouden googlen. Stan Lee heeft een hekel aan al die lange aftitelingen. Die van ANT-MAN wordt trouwens ook een stukje langer. Hoe lang zou jij overleven in een horrorfilm? Tot mijn teleurstelling ga ik er als eerste aan, maar daarmee heb ik wel de meest spectaculaire dood te pakken. Legolas schept wel op dat ‘ie hartstikke ver kan kijken met zijn elfenogen, maar de wetenschap zegt iets heel anders. Heb je thuis van die blacklight lampen? Check dan even je huis op lichaamssappen en monsters. En de klapperrrrrrrrrr van de week: Dr. Who op zijn Japans:

Dat was hem weer! Fijn weekend, geniet van het mooie weer en stuur die tips naar [email protected]

11 juli 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!