Joey-Spiotto-Kill-Bill-550x687
Joey-Spiotto-Kill-Bill-550x687
TGIF
1 augustus 2014

Thank God It’s Friday 1 augustus

Joey-Spiotto-Kill-Bill-550x687 TGIF | Vakantietijd, Comic-Contijd! De grootste comics-, televisie- en filmbeurs ter wereld (denk ik) zit er weer op, ons achterlatend met een hoop nieuwtjes, waaronder Wonder Woman, EVIL DEAD en geile sprinkhanen!

COMIC-CON | Steek die broomsticks maar in de lucht want er komt een EVIL DEAD televisieserie! Sam Raimi was op Comic-Con om over de gameverfilming THE LAST OF US te praten, maar liet tussendoor ook even vallen dat ‘ie een EVIL DEAD-serie aan het schrijven is. En ja, Bruce is van de partij! Over THE LAST OF US gesproken: Game of Thrones-actrice Maisie Williams (Arya Stark) schijnt in de race te zijn voor de hoofdrol. Meer Game of Thrones-nieuws: Game of Thrones is niet alleen maar narigheid en de Sand Snakes zijn gecast! Voor wie niet bekend is met de boeken: de Sand Snakes zijn de bastaard- en bad ass-dochters van Oberyn Martell die afgelopen seizoen… (SPOILER!) mt_ignore:ww-bvs-large
Verder werden tijdens Comic-Con de eerste beelden van THE AVENGERS: AGE OF ULTRON gepresenteerd. De beschrijving maakt meteen heel nieuwsgierig. Er komt een vervolg op KING KONG en ook GODZILLA mag weer losgaan. Nu nog Godzilla versus King Kong in Jurassic Park, en we hebben de ultieme monsterfilm. Quentin Tarantino deed ook een rondje Comic-Con en liet weten dat hij een sciencefictionfilm wel ziet zitten. Marvel Studio’s presenteerde ANT-MAN: het vertrek van Edgar Wright en drie castleden bleef echter onbesproken en de eerste beelden werden niet erg enthousiast ontvangen. Edgar Wright is overigens van de mieren overgegaan op sprinkhanen: hongerige, geile sprinkhanen welteverstaan, die per ongeluk losgelaten worden op een klein stadje. Klinkt bizar en hilarisch. Verder vind je hier alle posters van Comic-Con. De belangrijkste poster was toch wel die van Wonder Woman hiernaast. Het is een beetje Xena met dat bruine leer en het lijkt me niet helemaal verstandig om je dijen onbedekt te laten. Een slagaderlijke bloeding is zo gebeurd, vooral als je met scherpe objecten werkt, maar ik vind het verder wel oké eigenlijk. Tot slot hier nog een opsomming van allerlei spectaculaire Comic-Con-momenten. En check onze Twitter voor Comic-Con-foto’s van onze eigen razende reporter/hamburger-expert Yfke van Berckelear. 

GUARDIANS OF THE GALAXY | Het zou zo maar eens kunnen dat GUARDIANS OF THE GALAXY de grote zomerhit van 2014 wordt. De eerste recensies zijn hartstikke positief en de studio gelooft er ook in, want een tweede deel is reeds aangekondigd. Hier vind je een lang interview met regisseur James Gunn. En een interview met hoofdrolspeler Chris Pratt die naast enorm charmant en grappig ook nog een talent voor vlechten blijkt te hebben. SN’s Hedwig van Driel gaf de film vier skulls. In Schokkend Nieuws #109, die volgende week van de drukker komt, de recensie – en de groene Gamora siert de cover!

KINDERTIJD | Iedereen kent wel de Gouden Boekjes, die kinderboekjes met een gouden ruggetje. Ene Joey Spiotto heeft de schone taak op zich genomen om wat nieuwe Gouden Boekjes te ontwerpen. Martin Scorsese werkte ooit aan het Romeinse epos THE ETERNAL CITY. Jammer genoeg is de film nooit gemaakt, waarschijnlijk omdat Martin toen net elf was en zijn huiswerk moest doen.

DOCU | Wie de recente STAR TREK-films heeft gezien is waarschijnlijk wel bekend met lens flare. Leer meer over de acteur achter lens flare in deze aangrijpende documentaire. Tim Burton werkte ooit aan een Superman-film met Nicholas Cage. Die film kwam er nooit, maar nu is er wel een documentaire over het maken én mislukken van SUPERMAN LIVES. En heb je je ooit afgevraagd wie toch die boeken schrijft die inhaken op populaire films?

GRABBELBAK | En zo zijn we weer aan het eind gekomen van deze Thank God It’s Friday. Gelukkig is het volgende week weer vrijdag, dus niet getreurd. Bovendien heb ik nog wat losse linkjes voor je. Zoals deze over het maken van nepgeld voor films. Of deze, over de aangebrande teddybear uit Breaking Bad die nu te koop is. Ik durf te wedden dat er minstens duizend man in Star Trek-kostuums rondliepen op Comic-Con. Hopelijk zaten die wat comfortabeler dan de originele kostuums. Vind je dat tijdreizen ook zo complex? Deze handige kaart maakt het allemaal wat inzichtelijker. Ook handig voor bijvoorbeeld een epische filmmarathon: vijftien films die geïnspireerd zijn op Italiaanse gialli. En om te lezen en wat te leren: hoeveel energie heb je nodig om net als Elsa uit FROZEN een ijskasteel te maken? Ten slotte nog wat oude kerels. Zo pitchte Stan Lee laatst met weinig succes nieuwe superhelden en doet Christopher Walken mee in de verfilming van JUNGLE BOOK als de swingende orang-oetan King Louie. En tot slot: een supercut van alle keren dat Samuel L. Jackson het over motherfuckers had. Volume op elf zetten is optioneel.

Dat was ‘m weer! Heb je tips voor volgende week? Stuur ze naar [email protected]. Fijn weekend!

1 augustus 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!