Mother's Day
Mother's Day
Quarantainecadeau
10 mei 2020

Quarantainecadeau: Mother’s Day

Mothers day posterQUARANTAINE | Moederdag in Coronatijd. Dat moet er nog bijkomen. Voor alle moeders die zich thuis te pletter vervelen brengt Schokkend Nieuws een toepasselijke titel over het voetlicht. In het publieke domein, dus gratis en legaal online te kijken. Vandaag MOTHER’S DAY,  een Troma titel van het eerste uur.

‘De door Charles Kaufman (broer van Troma honcho Lloyd Kaufman) geregisseerde film draait om drie studievriendinnen, die bij wijze van reunie in de bossen gaan kamperen en daar worden ontvoerd door twee psychotische broers. Onder het goedkeurend oog van de moeder van de booswichten worden de meisjes vernederd, mishandeld en verkracht.’ zo schreef Matthijs Linnemann in 2011 over MOTHER’S DAY. ‘Twee van hen weten te ontkomen en nemen op nietsontziende wijze wraak.’ ‘MOTHER’S DAY maakt een deugd van de geldnood en vindt een knap evenwicht tussen pijnlijke gruwelscènes en absurdistische humor. Het script kent voor dit type film ongebruikelijke subtiliteiten, het acteerwerk is alleszins redelijk en je leeft met de karakters mee.’

Dus ruk die doos Merci-bonbons gewoon open, misselijk word je toch wel,  en schuif die bos bloemen aan de kant. Veel kijkplezier!

KIJK HIER!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!