Brimstone
PODCAST
Schokkend Nieuws

Podcast 24: Wat doet een distributeur op een festival?

Voor de normale bezoeker is een filmfestival gewoon een gezellig cinemafeestje. Maar voor een distributeur is het een kwestie van werken! Tegen elkaar opbieden, inschattingen maken, stress, rondrennen om alles te zien. We spraken met Edgar Daarnhouwer, Head of Theatrical Sales bij filmdistributeur Paradiso.

Wat zijn de belangrijkste factoren bij de aankoop van een film? Waarom werd BRIMSTONE aangekocht voordat de film geschoten was? En hoe liep Edgar een ontmoeting met Martin Scorsese mis?

We blikken vooruit op horrorhype HEREDITARY, een van de films waar we ons dit jaar het meest op verheugen. Maar kunnen we vertrouwen op commerciële beloftes als ‘de engste film sinds THE EXORCIST’? De trailer lijkt in ieder geval de meeste shock-hoogtepunten al te tonen.

Hedwig bespreekt in Blast from the Past Stanley Kubricks 2001: A SPACE ODYSSEY, die binnenkort opnieuw in de bioscoop uitgebracht wordt. Erik geeft een alternatieve top 5 sciencefiction-soundtracks. Geen 2001 of STAR WARS, maar de minder gehoorde keuzes.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!