Screenshot 2021 02 12 Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Vampire in Brooklyn vs Cursed

Screenshot 2021 02 12 Schokkend Nieuws PodcastJulius en Jasper betreden eenzaam terrein met een bespreking van twee films van Wes Craven, die niet bepaald tot zijn beste werk gerekend worden: VAMPIRE IN BROOKLYN (1995) en CURSED (2005). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

Julius en Jasper zijn het eens: beide films zijn niet goed te noemen. Toch valt er best wat te genieten van de onbedoelde humor en, eerlijk is eerlijk, af en toe een geslaagd momentje. VAMPIRE IN BROOKLYN zou de grote terugkeer van Eddie Murphy worden na het verguisde en commercieel tegenvallende BEVERLY HILLS COP III (1994). Een samenwerking tussen een van ’s wereld grootste komieken en een van ’s werelds grootste horrorregisseurs moest wel een geslaagde horrorkomedie opleveren, toch? Maar ook VAMPIRE IN BROOKLYN werd een door de pers zeer negatief ontvangen flop. Inmiddels heeft de film wel een kleine cultstatus.

Dat kan (nog) niet echt gezegd worden van CURSED, maar Julius en Jasper vinden dat ook deze film het verdient gezien te worden. Wederom een in eerste instantie veelbelovend project: de nieuwe samenwerking van Craven met Kevin Williamson (SCREAM). De film die voor het weerwolfgenre moest doen wat SCREAM voor de slasher deed. Maar mede door bemoeienis van de Weinsteins werd alle eventuele potentie de nek om gedraaid.

Twee interessante tijdsdocumenten. Julius neemt het op voor VAMPIRE IN BROOKLYN, Jasper voor CURSED. Welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!