Screenshot 2021 01 14 Peeping Tom vs Psycho Julius vs Jasper 51 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCloud
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Peeping Tom vs Psycho

Screenshot 2021 01 14 Peeping Tom vs Psycho Julius vs Jasper 51 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCloud Julius en Jasper bespreken twee horrorklassiekers uit 1960: Michael Powells PEEPING TOM en Alfred Hitchcocks PSYCHO. Als er eentje weg moet, welke mag dan blijven?

 1960, wat een jaar. In Engeland maakte Michael Powell, samen met Emeric Pressburger regisseur van romantische klassiekers als THE LIFE AND DEATH OF COLONEL BLIMP (1943) en A MATTER OF LIFE AND DEATH (1946), een einde aan zijn Britse carrière met de controversiële flop PEEPING TOM. Een bizarre film over een seriemoordenaar met een camera. De pers walgde en het publiek bleef weg. Powell kon in Duitsland en Australië nog films maken, maar in zijn moederland kwam hij niet meer aan de bak. In de jaren zeventig groeide de reputatie van de film, mede onder invloed van fan Martin Scorsese.

In Amerika maakte master of suspense Alfred Hitchcock een voor zijn doen spotgoedkope film, die nog een stuk schokkender was dan zijn eerdere werk. Een ongetrouwd stel in bed, een wc die wordt doorgetrokken… en dan hebben we nog niet eens die douchescène gehad! PSYCHO werd wel een hit, en een van de meest invloedrijke films aller tijden.

Twee klassiekers, maar welke moet blijven? Luister hier de nieuwe aflevering van Julius vs Jasper!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!