Screenshot 2020 08 05 Total Recall vs Starship Troopers Julius vs Jasper 40 van Schokkend Nieuws Podcast
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Total Recall vs Starship Troopers

Screenshot 2020 08 05 Total Recall vs Starship Troopers Julius vs Jasper 40 van Schokkend Nieuws Podcast Julius en Jasper bespreken twee sciencefiction-actiefilms van Paul Verhoeven: TOTAL RECALL en STARSHIP TROOPERS. Als er maar eentje mag blijven, welke moet dan verdwijnen?

TOTAL RECALL was Verhoevens derde Amerikaanse film. De Nederlandse regisseur had een enorme hit gescoord met ROBOCOP (1987), waarna hij beschikking kreeg over een voor die tijd gigantisch bedrag van 50 tot 60 miljoen dollar. De film werd een enorme hit. Verhoeven leek niets fout te kunnen doen. Ook zijn volgende film BASIC INSTINCT (1992) deed de kassa’s rinkelen. De bioscoopflop van SHOWGIRLS (1995) betekende het einde van zijn streak, hoewel die film op video zijn budget ruim terugverdiende. Opvolger STARSHIP TROOPERS deed het aanvankelijk hartstikke goed, maar zag in de tweede week een flinke daling in bezoekersaantallen. Ook critici waren niet te spreken over Verhoevens militaire sceincefiction-epos. De regisseur werd beschuldigd van fascisme. Inmiddels zijn de meeste critici en fans ervan bewust dat STARSHIP TROOPERS juist een satire op het fascisme is, en daarmee een bijzonder cynische, pessimistische film.

Goed, gaan we voor Schwarzenegger op Mars of voor namaakpropoganda? Jasper verdedigt TOTAL RECALL, Julius STARSHIP TROOPERS.

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!