Screenshot 2020 08 20 Friday the 13th Part 2 vs Friday the 13th Part VI Jason Lives Julius vs Jasper 41 van Schokkend Niepng
PODCAST
Julius vs Jasper

Friday the 13th Part 2 vs Friday the 13th Part VI: Jason Lives

Julius en Jasper bespreken twee delen uit de FRIDAY THE 13TH-serie: deel 2 en deel 6. Als er maar een van de twee mag blijven bestaan, welke moet dan weg?

Het eerste vervolg op FRIDAY THE 13TH gaf ons de eerste verschijning van het geliefde horroricoon Jason Voorhees. Hij bleef de antiheld in de daarop volgende sequels, tot zijn dood in deel 4, THE FINAL CHAPTER. Na zijn controversiële afwezigheid in deel 5 herrees hij in deel 6, met de voor fans geruststellende titel JASON LIVES. Laatstgenoemde is ook de afsluiter van de trilogie over Jasons geduchte tegenstander Tommy Jarvis, die in drie films door evenveel acteurs gespeeld is.

JASON LIVES introduceerde een zelfbewuste houding en metahumor in de reeks. Jasper smult ervan. Julius geeft de voorkeur aan de serieuzere, rauwere hoofdstukken, waarvan deel 2 voor hem hét voorbeeld is. Een hockeymasker vs een zak over het hoofd; Ginny vs Tommy; skinnydippen vs dansen in een camper; luister naar Julius vs Jasper.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!