PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Spider-Man 2 vs Spider-Man: Homecoming

Spider Man Op 25 april verschijnt AVENGERS: INFINITY WAR, de film die Marvels grootste superheldenspektakel tot nu toe belooft te worden. Van de tientallen superhelden die hierin hun opwachting zullen maken, zijn er een paar naar wiens verschijning we toch nét iets meer uitkijken. Waaronder de belangrijkste superheld uit de Marvelstal: Spider-Man. 

Met SPIDER-MAN (2001) stond Sam Raimi aan de wieg van de nieuwe superheldenrevolutie. Nadat X-MEN (2000) het genre weer leven in had geblazen, was het de arachnide puber die definitief duidelijk maakte dat superhelden voorlopig nog wel even zouden blijven. SPIDER-MAN 2 was in 2002 volgens veel critici de beste superheldenfilm ooit gemaakt, en krijgt die titel nog steeds vaak. De film wordt ook gezien als de blauwdruk voor het huidige Marvel-universum. De kleurrijke combinatie van actie, humor en soap wisten weinig opvolgers echter zo perfect te realiseren als het grote voorbeeld.

Jasper is het daar niet mee eens: voor hem is SPIDER-MAN: HOMECOMING met gemak de beste Spider-Man-film. Julius verdedigt Raimi’s superheldensoap tegen de kritiek te melodramatisch en campy te zijn.

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!