Screenshot 2020 03 12 New Nightmare vs Scream Julius vs Jasper 30 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCpng
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Scream vs New Nightmare

Screenshot 2020 03 12 New Nightmare vs Scream Julius vs Jasper 30 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op SoundCpng Twee metahorrorfilms van Wes Craven, kort na elkaar gemaakt: WES CRAVEN’S NEW NIGHTMARE en SCREAM. Een einde en een begin. Julius en Jasper zetten de twee films tegenover elkaar: als er maar eentje mocht blijven bestaan, welke dan?

Cravens slotstuk voor zijn eigen NIGHTMARE ON ELM STREET-serie werd een flop: blijkbaar was men toch niet zo geïnteresseerd in Freddy Krueger als de film voorstelt. Maar met het hip-ironische SCREAM blies Craven het slashergenre weer nieuw leven in. Jasper neemt het op voor de afsluiter van zijn favoriete horrorserie, Julius voor de film die de aanzet zou blijken voor een nieuwe golf tienerslashers. Dat laatste was natuurlijk ook te danken aan het geestige, soap-achtige scenario van Kevin Williamson, die later met de tv-serie DAWSON’S CREEK opnieuw zou bewijzen uitstekend aan te voelen wat tieners in de jaren 90 aansprak. Hij schreef ook het scenario van I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, die Julius en Jasper in een eerdere podcast tegenover URBAN LEGEND zetten. Over Williamsons enige regie-uitstapje TEACHING MRS. TINGLE kunnen we het beter niet hebben. Dat geldt trouwens ook voor een aantal van Cravens latere werken. Nee, laten we het hebben over twee hoogtepunten in de carrière van beiden! Maar welke staat hoger?

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!