Screenshot 2022 06 23 at 17 41 32 Paula Lina Weet Je Nog Toen van Paula Lina
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Gojira vs Jurassic Park

Screenshot 2022 06 23 at 17 41 32 Paula Lina Weet Je Nog Toen van Paula Lina PODCAST | Julius en Jasper bespreken twee invloedrijke monsterfilms: Ishirô Honda’s GOJIRA (1954) en Steven Spielbergs JURASSIC PARK (1993). Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven? 

In 1954 werd Tokio voor het eerst onder de voet gelopen door Gojira, de kaiju die zijn opwachting zou maken in talloze vervolgen. De film werd een monsterhit, onder meer vanwege de politieke thematiek, die allemaal verdween in de verknipte Amerikaanse versie GODZILLA: KING OF THE MONSTERS (1956). Die versie zag Steven Spielberg in zijn jeugd, een herinnering die hem inspireerde tot zijn verfilming van Michael Crichtons roman Jurassic Park. ‘[A]ls kunstenaar hebben we Spielberg wel eens bezielder aan het werk gezien,’ schreef Steef de Koning destijds in een desalniettemin positieve recensie.

Julius verdedigt GOJIRA, Jasper JURASSIC PARK. Als er maar een van de twee mag blijven, welke moet dan weg? Luister de aflevering hier!

 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!