Zombies from Outer SpaceSMALL
Zombies from Outer SpaceSMALL
Nieuws
17 februari 2014

Zombie Night

Zombies from Outer SpaceSMALLVoor het B-movie, Underground & Trash Filmfestival moet je nog tot september wachten, maar op woensdag 26 februari aanstaande kan je alvast een voorproefje nemen tijdens de BUTFF Zombie Night in WORM, Rotterdam.

Hoofdfilm van de avond is de Duitse film ZOMBIES FROM OUTER SPACE met, we citeren even de website van BUTFF “Heerlijk oubollig acteerwerk en effecten”.  

De rust in een onschuldig Beiers bergdorp wordt wreed verstoord door de landing van UFO’s. In een graancirkel worden de resten gevonden van een alien en een gevaarlijk buitenaards virus verspreidt zich onder de onwetende bevolking. Met name zwangere vrouwen worden het slachtoffer van de invasie. Als lokaas wordt de Dirndl-dragende lokale schoonheid Maria ingezet. Enig obstakel is dat zij eerst zwanger moet zien te geraken. Een nieuwe uitdaging voor de mannen in het dorp en de soldaten van de nabijgelegen Amerikaanse basis.

Deze charmante combinatie van Heimat-film en jaren vijftig sciencefiction parodie mag zich de trotse winnaar noemen van de juryprijs van het B-movie, Underground & Trash Filmfestival 2013. De Farbspielfilm wordt geïntroduceerd door Alex Diehl . Regisseur Martin Fahltermeier wordt via Skype aan de tand gevoeld.

Vóór de hoofdfilm is er nog meer zombiepret te beleven. Er is een ‘zombie shop’ in de foyer, je kunt je als zombie laten schminken, de korte film CARAVAN wordt vertoond en er is een lezing van het ‘wetenschappelijk bureau’ van het BUTFF getiteld Oh you Zombie. DJ Sid Isiopath sluit de avond af.

Zombie Night
Woensdag 26 februari
WORM
Boomgaardsstraat 71
3012 XA Rotterdam
De foyer is al vanaf 17:00 open; het programma begint om 20:00.
Meer informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!