Nieuws
10 november 2010

Yume Ichi Ya Animenacht

Komende vrijdag 12 november staat het Focus Filmtheater te Arnhem weer in het teken van anime.

Het is de derde keer dat Focus de Yume Ichi Ya animenacht organiseert. Van tien uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends: een top-aanbod in drie zalen. Yume Ichi Ya werkt dit jaar samen met Festival Camera Japan en filmdistributeur De Filmfreak. Dat resulteert dit jaar in zes films en oav’s die nog niet eerder op het grote scherm te zien waren.

In THE GARDEN OF SINNERS raakt Mikaya Kokuto geïntrigeerd door zowel de schoonheid van Ryougi Shiki als door een vreemde serie gewelddadige moorden. Deze twee zaken blijken op bovennatuurlijke manier met elkaar verbonden. MIND GAME sleept de kijker mee in de wonderlijke avonturen van Nishi, terwijl KING OF THORN nog het beste te omschrijven valt als een variant op het sprookje van Doornroosje ‘“ maar dan te midden van mondiale chaos en pandemie.

Het cyber-familieavontuur SUMMER WARS, een van de krakers van het Imagine Film Festival en in volgende Schokkend Nieuws gerecenseerd, zullen die-hard fans misschien al kennen, maar Yume Ichi Ya heeft minstens twee andere titels waarnaar lang is uitgekeken: PROFESSOR LAYTON AND THE ETERNAL DIVA is gebaseerd op het gelijknamige Nintendo spel. De animatiefilm vertelt van het onderzoek van Prof. Layton en zijn assistent Luke naar de diefstal van de klokken van de Big Ben’¦ en naar de onsterfelijkheid.

De sciencefictionfilm EVANGELION 2.0 ‘“ YOU CAN (NOT) ADVANCE behoeft, na het succes van het eerste deel, nauwelijks introductie. De vechtmachines, bestuurd door een nauwkeurig geselecteerde groep kinderen die met hun wilskracht de ‘˜Eva’s’ tot het meest dodelijke wapen op aarde maken, knallen er weer op los. Shinji, zoon van legerleider Ikari, vecht samen met de anderen tegen de buitenaardse ‘˜Angels’ die het op de aarde voorzien hebben.

Volledige programma en kaarten bestellen

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!