Nieuws
28 april 2009

Yes, we Cannes!

Er is veel te beleven voor genrefans tijdens de 62ste editie van het Filmfestival in Cannes.

Onlangs maakte het Cannes filmfestival bekend welke films er draaien tussen 13 en 24 mei. Dat WIT LICHT met Marco Borsato is geselecteerd, zal u waarschijnlijk niet zo opwinden. Maar wie zou er niet een enkeltje Zuid-Frankrijk willen om de nieuwe film van Quentin Tarantino te zien?

INGLOURIOUS BASTERDS speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De titel en het verhaal over een groep brute vechtjassen leende QT van de Italiaanse actiefilmer Enzo G. Castellari, en hij gaf bijna ieder personage een naam mee die verwijst naar een genreacteur of -actrice. Hoofdrollen zijn er voor Brad Pitt, Diane Kruger en Eli Roth. Maar wat mogen we verwachten van Mike Myers als generaal Ed. Fenech en weet u naar wie hij is vernoemd?

Nog een om naar uit te kijken: DRAG ME TO HELL van Sam Raimi. De nieuwe film van de maker van THE EVIL DEAD en SPIDER-MAN beleeft in Cannes z’n langverwachte première. Net als THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS. Terry Gilliam, de meester van de tegenslag, kreeg ditmaal te maken met de plotselinge dood van zijn hoofdrolspeler Heath Ledger. Hij loste het op door het personage Tony te laten spelen door zowel Ledger als Johnny Depp, Jude Law en Colin Farrell. Curieus en creatief.

Maar er is meer. De nieuwe van Gaspar ‘IRREVERSIBLE’ Noé, bijvoorbeeld, getiteld ENTER THE VOID, en de nieuwe Park Chan-Wook. De maker van OLD BOY gaat LET THE RIGHT ONE IN achterna, want ook zijn THIRST is een kruising tussen drama en vampierfilm. En dan zijn er nog VENGEANCE van Johnny To en ANTICHRIST van Lars von Trier.

Filmfestival Cannes
13-24 mei

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!