SigueSigueSputnik
SigueSigueSputnik
Nieuws
15 augustus 2011

Win vrijkaarten voor BUT!

SigueSigueSputnikDe zesde editie van het B-movies, Underground en Trash Filmfestival daalt dit jaar neer in hartje Breda. Van 7 tot en met 12 september kun je genieten van muziek, kunst, gedichten, workshops, gasten en vooral heel veel film. En van de vrijkaartjes die je kunt winnen met onze prijsvraag.

Hoofdgast dit jaar is Nick Zedd. De New Yorkse filmmaker en kunstenaar regisseerde talloze lowbudgetfilms met titels als THEY EAT SCUM (1979) en GEEK MAGGOT BINGO (1983). Zedd legde zich in de jaren tachtig toe op de zogenaamde Cinema of Transgression, met collega’s als Richard Kern en Lydia Lunch. Tegenwoordig maakte hij, samen met Rev. Jen Miller (tevens hoofdrolspeelster), de televisieserie en superheldenparodie Electra Elf.

Andere gasten dit jaar zijn de Duitse regisseur Marian Dora (CANNIBAL, gebaseerd op het leven van de Duitse kannibaal Amim Meiwes), Fred Vogel (AUGUST UNDERGROUND), Lee Dovey en producent Colin Arnold van THE FALLOW FIELD en de Franse regisseur Simon de Pernolitz van MÁQUINAS INFERNALES. En voor wie herinneringen op wil halen aan de jaren tachtig: een van de hoofdacts in het overvolle performanceprogramma is niemand minder dan Martin Degville (zie foto), de voormalig voorman van Sigue Sigue Sputnik!

De organisatoren van BUT weten wel wat ze in huis hebben gehaald. Op hun website lezen we over de zelfbenoemde Gods of electronic rock and roll: ‘Met veel special effects in clips, kleding en muziek camoufleerden zij hun gebrek aan muzikale kwaliteiten. Met hun grote ego’s kregen zij het voor elkaar om een vet contract te krijgen bij EMI. Later hebben de top 40 hit producers Stock, Aitken and Waterman (…) nog voor EMI geprobeerd om van Sigue Sigue Sputnik een hitparade band te maken. Dit mislukte gruwelijk. Door deze geschiedenis heeft de band een cultstatus verkregen (…) Martin Degville is sinds enige jaren solo maar speelt nog immer de Sigue Sigue Sputnik hits. De man is een fenomeen: dik in de vijftig kleedt hij zich nog immer in stretch- en glitterkleding en loopt rond op enorme naaldhakken.’

Zin an? Het volledige programma wordt op 25 augustus bekend gemaakt op onderstaande website. Lezers van Schokkend Nieuws maken kans op een vrijkaartje voor een film naar keuze tijdens het festival. We mogen vijf setjes van twee kaarten weggeven, aan degenen die voor 5 september het juiste antwoord geven op de volgende simpele vraag:

Hoe heette die ene grote hit ook al weer die Sigue Sigue Sputnik in 1986 scoorde en Degville ongetwijfeld zal spelen tijdens het B-movie, Underground & Trash Filmfestival?

Mail het correcte antwoord, naam én je adres naar prijsvraag@schokkendnieuws.nl . Deze prijsvraag loopt tot en met 5 september.

Officiële website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!