stonehearst asylum
stonehearst asylum
Nieuws
14 oktober 2014

Win toegang tot Stonehearst Asylum!

stonehearst asylum PRIJSVRAAG | Het moet niet gekker worden! Schokkend Nieuws geeft 2 x 2 vrijkaartjes weg voor STONEHEARST ASYLUM, de nieuwe film van Brad Anderson met Jim Sturgess, Kate Beckinsale, Michael Caine en Ben Kingsley.

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

Regisseur Brad Anderson voerde ons in SESSION 9 (2001) natuurlijk ook al heel effectief tussen de muren van een psychiatrische inrichting. In THE MACHINIST (2004) betrof de waanzin vooral een graatmagere Christian Bale.

In STONEHEARST ASYLUM arriveert de zojuist afgestudeerde Edward Newgate (Jim Sturgess) in Stonehearst Insane Asylum om wat praktijkervaring op te doen. De excentrieke Dr. Lamb (Ben Kingsley) ontvangt hem allervriendelijkst en leidt hem langs de meest opvallende gevallen van schizofrenie, pyromanie, hysterie, nymfomanie, ongeneeslijke homofilie en – de mooiste van allemaal – pseudologia phantastica. De onervaren Newgate valt als een blok voor de knappe patiënte Eliza Graves (Kate Beckinsale) en doet in de kelder van het instituut een schokkende ontdekking.

Wat er aan de hand is in STONEHEART ASYLUM wordt in de trailer al verraden, maar Anderson maakt er desondanks een mooi schaakspel van: wie zijn hier nou eigenlijk de échte gekken? En dat in de luxe decors van 1899, met veel mist, olielampen en het dreigende silhouet van het krankzinnigeninstituut in de sneeuw…

STONEHEARST ASYLUM gaat op 23 oktober uit in Nederland en op 29 oktober in België. De recensie van Marjan Westbroek verschijnt volgende week, maar we verraden alvast dat ze drieëneenhalve skull geeft. Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met distributeur Entertainment One Benelux, 2 x 2 kaartjes weg! Het enige wat je moet doen om kans te maken is de volgende vraag beantwoorden:

STONEHEARST ASYLUM is gebaseerd op een kort verhaal van Edgar Allan Poe. Hoe heet dat verhaal?

LET OP: de te winnen vrijkaartjes zijn alleen geldig in Nederland. Stuur je antwoord, naam en adres voor woensdag 22 oktober, 12.00 uur, naar [email protected]. Succes!

14 oktober 2014

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!