Jaws
Jaws
Nieuws
2 augustus 2012

We need a bigger… prijsvraag!

JawsPRIJSVRAAG | Precies! Ter gelegenheid van de nieuwe blu-ray release van Steven Spielbergs klassieker JAWS, 15 augustus a.s.,  geven we prachtige prijzen weg. Sla er ook één aan de haak!

Universal Pictures en Paramount bestaan dit jaar honderd jaar en dat vieren ze met een aantal speciale edities en re-releases. Wij blij, want dat betekent ook de heruitbreng van de digitaal geremasterde en gerestaureerde blu-ray van JAWS met DTS 7.1 geluid.

Binnenkort lees je op onze website een interview met Joe Alves, de second unit regisseur en production designer van JAWS, afgenomen door onze eigen JAWS-specialist Bart Oosterhoorn.  Bart zag als zestienjarige, naar eigen zeggen, JAWS in 1975 maar liefst twaalf keer in de bioscoop! In Schokkend Nieuws #92 schreef hij een lang artikel over Martha ’s Vinyard, het eiland waar JAWS werd opgenomen en dat Bart natuurlijk ook bezocht. Zo leren we dat de setbewakers de mechanische haaien voor nieuwsgierige blikken afschermden met een bordje ‘Warning: genital devouring fungo bats! Keep out!’
mt_ignore: Jaws2

Geen vleermuizen natuurlijk, maar wel twee uur lang nagelbijtende spanning in JAWS. De nieuwe blu-ray bevat naast de film ook een fiks aantal extra’s: de twee uur durende documentaire The Making of Jaws, deleted scenes, storyboards, de originele bioscooptrailer, een documentaire over de restauratie van de film en The Shark is Still Working: The Impact & Legacy of Jaws, een gloednieuwe documentaire van speelfilmduur met nooit eerder vertoond beeldmateriaal en interviews met Steven Spielberg, Richard Dreyfuss en Roy Scheider.

En nu komt het: die blu-ray kan van jou zijn! We geven vier exemplaren weg, met dank aan Universal en Triple P Entertainment, mét een JAWS T-shirt, de filmposter én een kaartje voor de exclusieve vertoning van JAWS op 16 augustus, om 22.00 uur in Eye, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam!

‘Fast Fish!’ Voor zo’n fraai haaienpakket, mag je wel wat extra moeite doen. Een beetje pittiger vraag dus: hoe heet de onfortuinlijke nachtvisser in JAWS van wie de volgende dag alleen nog de boot wordt teruggevonden?

Stuur vóór 12 augustus het juiste antwoord naar  [email protected]. Vergeet ook niet je adres te vermelden en je t-shirt maat. De vier gelukkige winnaars ontvangen de twaalfde bericht.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!