Wansmakelijk goed zeefdruk
Wansmakelijk goed zeefdruk
Nieuws
23 augustus 2018

Wansmakelijk Goed x Bioscoopje

Wansmakelijk goed zeefdrukEVENT | Net als vorig jaar kun je op het Noorderzon Festival de kleinste bioscoop van Groningen bezoeken: Bioscoopje. Dit keer is de organisatie én programmering echter in handen van de dames van Wansmakelijk Goed, dus maak je borst maar nat!

De dames met hun eclectische smaak hebben een viertal onconventionele pareltjes uitgezocht voor het nietsvermoedende festivalpubliek. Vier korte films die niet altijd even goed bij het (grote) publiek in de smaak vallen, maar die zij stuk voor stuk te fantastisch vonden om voor zichzelf te houden. Voor iedereen die zich durft te laten verrassen!

Het programma bestaat uit vier films van ongeveer twintig minuten. In de zwarte komedie FOOL’S DAY (Cody Blue Snider, 2013) haalt een basisschoolklas een 1-aprilgrap uit met hun leraar, die niet helemaal afloopt zoals ze hadden verwacht. Hoe doe je alsof er niets is gebeurd, als je als onthutste koter helemaal onder het bloed zit?

Het drama STEPSISTER (Joey Izzo, 2015) laat zien hoe diep bij sommigen de angst gaat om vervangen te worden, en hoe akelig schoonfamilie eigenlijk kan zijn.

DEAD HEARTS (Stephen W. Martin, 2014) is een morbide sprookje, ook bekend onder de titel DEATH: A LOVE STORY. De jonge Milton Mulberry denkt wel erg vaak aan de dood, wat misschien niet zo verwonderlijk is aangezien hij opgroeit in een doodgraversfamilie. Maar dan wordt Milton verliefd. Overwint liefde alles, zelfs de dood?

De laatste korte film op het programma is THE CLEANSING HOUR (Damien LeVeck, 2016). Twee mislukte filmmakers vinden eindelijk het succes met een webcast, die live duiveluitdrijvingen streamt. Natuurlijk is de hele zooi nep en volledig in scène gezet, maar het is een enorme online hit. Totdat hun laatste slachtoffer opeens écht bezeten blijkt…

Elk half uur start er een nieuwe film in de tot bioscoop omgebouwde container aan de Leliesingel in het Noorderplantsoen. Kaartjes zijn aan de deur verkrijgbaar en kosten €4,00 per voorstelling. Veel plek per keer is er niet, maar knus is het wel in dit mini-bioscoopje van de wansmaak!

Wansmakelijk Goed x Bioscoopje
i.s.m. VERA Zienema
Van 28 augustus t/m 1 september, dagelijks van 16:00 tot 0:00
Noorderzon Performing Arts Festival, Groningen (container aan de Leliesingel)
www.vera-groningen.nl
Facebook-event

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!