prometheus-movie-poster
prometheus-movie-poster
Nieuws
13 januari 2012

Vol verwachting klopt ons hart

prometheus-movie-poster Voor de jaarswisseling blikten we terug op de beste films van 2011. Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we hoopvol vooruit. Wat gaat 2012 ons brengen en waar kijken we het meeste naar uit? Hier zijn een paar films waarvan de harten van de Schokkend Nieuws-medewerkers harder gaan kloppen.

En uiteraard zijn we ook benieuwd naar jullie verwachtingen voor 2012. Laat ons weten naar welke films jij het meeste uitkijkt in het reactieveld onderaan.

De films die het vaakst genoemd werden zijn THE HOBBIT (Peter Jackson) en PROMETHEUS (Ridley Scott). Kersverse medewerker Constant Hoogenbosch over THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY: ‘Hopelijk gaat de ondertitel over het verhaal en niet over de kwaliteit van de film. Jackson heeft in ieder geval een flink krediet waar hij op kan terugvallen.’ Constant moet nog bijna een jaar wachten, want THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY komt pas in december 2012 in de bioscoop.

Hoofdredacteur Barend de Voogd schreef: ‘De film waar ik het meest naar uitkijk is zonder enige twijfel PROMETHEUS. De trailer van Ridley Scotts terugkeer naar de wereld van ALIEN doet me stuiteren van opwinding. En Noomi Rapace speelt de hoofdrol! De enige echt originele GIRL WITH THE DRAGON TATTOO is een beauty én een bad ass en zou wel eens een hele goede opvolger van Ripley kunnen zijn.’ Verwacht: 30 mei.

Opvallend veel medewerkers noemden ook de derde BATMAN-film, THE DARK KNIGHT RISES, die op 25 juli uitgaat. ‘Het uitmuntende THE DARK KNIGHT overtreffen zal moeilijk worden, maar Christopher Nolan maakt ongetwijfeld weer iets moois van dit afsluitende deel van zijn Batman-saga,’ schrijft Lieuwe van Albada.

Daarnaast kwam CABIN IN THE WOODS (Drew Goddard) vaak voorbij. De opnamen waren al in 2009 en de release werd twee keer uitgesteld, maar in april is het dan toch eindelijk zo ver. Jan Doense: ‘In Cannes zag ik een half uur. Later hoorde ik van diverse kanten dat ik op een cruciaal punt wegliep uit De Horrorfilm van het Jaar. Dat maakt nieuwsgierig.’

Vormgever Arie Reisinger en diverse andere medewerkers kijken in spanning uit naar DJANGO UNCHAINED (Quentin Tarantino) en ook FRANKENWEENIE en DARK SHADOWS, beide van Tim Burton, kwamen we tegen in de lijstjes.

Ook genoemd:

NAZI’S AT THE CENTER OF THE EARTH. Maarten van Krimpen: ‘Een film gemaakt door The Asylum, de studio die bekend werd met mockbusters als TITANIC 2 en THE TERMINATORS. Hun films zijn meestal ondermaats, maar met dit soort titels tonen ze hoe dan ook lef. En dan maar hopen dat er een fatsoenlijke release in Nederland komt. ‘

THE PIRATES! BAND OF MISFITS. Basje Boer: ‘De mensen van Aardman Studios (bekend van o.a. WALLACE & GROMIT) komen met een nieuwe film. Het uitgekauwde onderwerp – piraten – is ze vergeven, in de trailer ziet de klei-animatie er weer magistraal uit en lijkt het erop dat Hugh Grant wel raad weet met zijn rol van overmoedige kapitein.’

Eric van der Woude: “Ik kan niet wachten op ELECTRIC BOOGALOO, de documentaire van Mark ‘NOT QUITE HOLLYWOOD’ Hartley over het roemruchte Cannon-imperium.”

Ach! Hoe zoet is het wachten! Marjan Westbroek : ‘THE WOMAN (Lucky McKee). Daar kijk ik al meer dan een jaar naar uit.’

13 januari 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!