Dredd Comic
Dredd Comic
Nieuws
22 oktober 2012

Uitslag Dredd 3D-prijsvraag

Dredd ComicPRIJSVRAAG | Het eerste wat je leert tijdens je rechtenstudie is helder en exact formuleren. Dat hebben we geweten, met onze net iets te slordig opgestelde Judge Dredd-prijsvraag. Gelukkig doet de rechter zelf uitspraak.

Van DREDD 3D valt al een tijdje in de bioscoop te genieten. Nog niet geweest? Lees dan snel nog even onze recensie van Dredd 3D. Schokkend Nieuws geeft,  in samenwerking met distributeur eOne,  zes exemplaren weg van de Judge Dredd comic Top of the World, Ma-Ma. De enige echte origin story van Madeline Madrigal. Een soort prequel op de film, in tien pagina’s strippapier door de vaste schrijver en tekenaar van 2000 AD, Matt Smith en Henry Flint. Het enige wat je moest weten was het antwoord op de, dachten we, simpele vraag: hoe oud is Judge Dredd?

Dat bleek toch wat ingewikkelder dan gedacht. De twee juiste antwoorden kwamen van Maikel Frijters uit Etten-Leur: “Edelachtbare, volgens de comic waren Dredd en z’n broer 5 jaar oud in 2066. Op dit moment is het 2134 in het Dredd-universum, dus dat zou hem 73 jaar oud maken. Mocht u niet z’n ‘echte’ leeftijd bedoelen, maar de tijd dat de comic bestaat, dan is dat 35 jaar (vanaf 1977).”
Ook Bernd Claessen, Alexander Vink, Jean Rijkhart en Juul G. Barnard gaven aan dat de comic in 1977 het licht zag. Kris Werry uit Haarlem heeft zich vermoedelijk een jaartje verrekend en kwam met 72 dicht genoeg bij het tweede antwoord. De Judge toonde clementie.
Gefeliciteerd winnaars, de comic komt jullie kant op!

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!