troll1
troll1
Nieuws
13 augustus 2011

Trollen in het Sterrebos

troll1Perfecte omgeving voor  de speciale nachtelijke openluchtvoorstelling, op zaterdag 20 augustus, van de komische film TROLLHUNTER: het Groningse Sterrebos.

Het in 1765 aangelegde bos is ideaal voor de film van André Øvredal, waarin drie studenten in het ruige Noorse boslandschap op zoek gaan naar trollen die ze wonder boven wonder nog tegen het lijf lopen ook. Maar eerst moeten de studenten de norse trollenjager Hans voor zich weten te winnen. Deze doorgewinterde expert houdt de trollenpopulatie nauwgezet in de gaten, maar moet er heel wat voor opgeven. Hygiëne en een schone caravan bijvoorbeeld, want van gewassen haartjes en lekkere geurtjes schrikken de trollen, en TROLLHUNTER leert ons gauw genoeg dat je maar beter geen slapende trollen wakker kunt maken.

Op het afgelopen Imagine Film Festival in Amsterdam eindigde TROLLHUNTER op een respectabele zesde plaats op de lijst van publieksfavorieten. De RKZbios heeft de Groningse première. Het Sterrebos is bereikbaar per bus en ligt op een kleine twintig minuten lopen vanaf het centraal station Groningen. Ben je niet alleen bang voor een nachtelijke ontmoeting met een trol, maar ook voor een plensbui: houd de website van RKZbios in de gaten, want daarop laat de organisatie bij slecht weer bijtijds weten of de screening  wordt verplaatst naar hun eigen warme RKZbioszaal.

Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!