Suiker
Suiker
Nederhorror & scifi
13 augustus 2011

Nog meer succes voor Suiker

Suiker SUIKER van regisseur Jeroen Annokkeé en scenarist Dennis van de Ven blijft het goed doen. De korte film viel al veelvuldig in de prijzen. In de afgelopen weken was het maar liefst drie keer raak.

SUIKER gaat over een jongeman die bezoek krijgt van zijn aantrekkelijke buurmeisje. Ze wil een kopje suiker lenen, maar laat het kopje uit haar handen vallen, waardoor het verhaal een onverwachte wending neemt. De hoofdrollen worden vervuld door Bert Hana en Marije Uittenhout.

De film werd geproduceerd in het kader van NTR KORT! en ging vorig jaar in première op
het Nederlands Film Festival. Tijdens het Imagine filmfestival, eerder dit jaar, won SUIKER een nominatie voor de Gouden Méliès in de categorie Beste Korte Europese Fantastische Film. De film won tevens de juryprijs voor de beste korte film in het Duitse Emden, sleepte twee prijzen in de wacht tijdens het korte film festival van Clermont-Ferrand in Frankrijk en was als enige Nederlandse film geselecteerd voor de online korte-filmcompetitie van Cannes.

De afgelopen weken was het dus weer prijs: op het Lenola Film Festival in Italië won SUIKER de prijs voor  beste korte film en de prijs voor beste scenario. Er volgde een eervolle vermelding op het River Film Festival in het eveneens in Italië gelegen Padova. Daarna won SUIKER de publieksprijs op het Mas Sorrer festival in Spanje.

SUIKER is nog geselecteerd voor festivals in o.a. Japan en Finland, dus wie weet hoelang het succes blijft voortduren. ‘Het is een goedgemaakte film die van de eerste tot de laatste minuut verrassend en geestig is, daarbij geholpen door een uiterst knappe timing,’ schreef de jury van Imagine destijds. Oordeel zelf:

13 augustus 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!