kingdomcome
kingdomcome
Nieuws
28 september 2014

Thuisbios, week 39

kingdomcomeKOOP/HUUR | Zin in een filmpje maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios vind je iedere week interessante nieuwe genretitels die je zo vanuit je luie stoel kunt bekijken. Deze week drie smaken horror: bovennatuurlijk, ondood en buitenaards.

In KINGDOM COME worden een groep mensen die elkaar verder niet kennen wakker in een verlaten ziekenhuis. Wanneer ze op zoek gaan naar de uitgang ontdekken ze dat het gebouw potdicht zit. Tot overmaat van ramp blijkt dat een sinister bovennatuurlijke wezen – is dat een gewei op z’n rug? – het op hen heeft voorzien… Dit is de tweede film van de Canadese regisseur Greg A. Sager, die hiervoor DEVIL SEED (a.ka. THE DEVIL IN ME) maakte, een horrorfilm over een bezeten meisje. Op IMDB is behalve een poster, de cast en crew en een plotbeschrijving niet veel te vinden. Nog geen recensies of beoordelingen van kijkers. Er is een officiële filmwebsite maar veel wijzer wordt daar je ook niet van, tenzij je geïnteresseerd bent in biografietjes over totaal onbekende acteurs. Wist je bijvoorbeeld dat Jojo Karume in de hiphopgroep Tymepeace (yep, met een y) zit? Of dat Ellie O’brien, tien jaar oud, heel goed haar tekst kan onthouden en dat Soroush Saeidi gelooft dat acteren een kunst is waarbij de acteur niet simpelweg een personage speelt, maar het personage wórdt? Vet boeien. Te koop vanaf 23 september (JustBridge).

Absoluut boeien is seizoen 4 van The Walking Dead. Rick Grimes en co vertoeven nog steeds in de gevangenis. Ze hebben aan het einde van seizoen 3 de aanval van de Gouveneur en zijn leger weten af te slaan, maar de Gouveneur leeft nog en zint op wraak. En dan zijn er natuurlijk ook nog steeds die vermaledijde walkers. In dit seizoen zitten wederom een aantal scènes die behoorlijk wat stof deden opwaaien. “Just look at the flowers, Lizzie.” Hoe heerlijk gruwelijk het allemaal weer is, kan je binnenkort lezen in de recensie van Barend de Voogd. Te koop vanaf 24 september (eOne).

Twee jaar nadat Seths beste vriend Mark verdween in een vreemd blauw licht, wordt hij teruggevonden in het bos. Marks terugkeer markeert het begin van een reeks gruwelijke en bloederige moorden. Seth begint te vermoeden dat zijn vriend daarvoor verantwoordelijk is en dat er iets kwaadaardigs en buitenaards in hem huist. Is Mark nog wel menselijk? ALMOST HUMAN duurt slechts tachtig minuten en dat is inclusief acht minuten credits. Debuterend regisseur Joe Begos heeft inmiddels opgebiecht dat de extra lange aftiteling een trucje was om zijn film op speelfilmlengte te krijgen zodat deze op meer festivals vertoond kon worden. Binnenkort kan je in de recensie van Jasper ten Hoor lezen of de overige 72 minuten de moeite waard zijn. Te koop vanaf 25 september (Excesso).

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!