menchicken
menchicken
Nieuws
18 september 2016

Thuisbios, week 37

menchicken KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week vijf lelijke kerels in een goor landhuis, een geest in een flatgebouw, een spook in een gemeentehuis, een demon in een bordspel en bloeddorstige honden op een boerderij.

“MEN & CHICKEN is niet griezelig, maar voelt af toe wel verrekte ongemakkelijk”, aldus recensent Karina Meerman. En dat is een compliment want de film is “een intrigerende zwarte komedie van Anders Thomas Jensen (ADAM’S APPLES) over vijf lelijke kerels in een goor landhuis met heel veel kippen”. Gabriel (David Dencik) en Elias (Mads Mikkelsen) ontdekken na de dood van hun vader dat ze geadopteerd zijn. Howel ze een gloedhekel aan elkaar hebben, besluiten ze samen op zoek te gaan naar hun echte familie. Ze belandden in het eerdergenoemde landhuis op het eiland Ork en ontdekken dat ze nog drie broers hebben, de één nog geschifter dan de ander. Wanneer ze hun broers wat beter leren kennen, komen ze er achter dat ze die rare trekjes niet van een vreemde hebben… “Wat MEN & CHICKEN zo heerlijk maakt, is de reeks onwaarschijnlijke situaties die de revue passeren en waarnaar je alleen maar met verwondering kunt zitten kijken.” Karina’s volledige recensie lees je hier. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 14 september (Remain in Light/Imagine).

In DEVIL’S TOWER verhuist Sarah (Roxanne Pallett) naar een nieuwe flat en raakt bevriend met buurman Sid (Jason Mewes). Wanneer er medebewoners op mysterieuze wijze verdwijnen gaan Sarah en Sid op onderzoek uit en ontdekken ze dat er een op wraak beluste geest rondwaart in het flatgebouw. Tot overmaat van ramp blijkt de geest de beschikking te hebben over een horde zombies. Speelfilmdebuut van Owen Tooth die hiervoor een aantal korte films maakte. Te koop en te huur op dvd vanaf 15 september (Red Square Film).

Meer gespook in JUDAS GHOST. Ditmaal waart er een boze geest rond in een oud gemeentehuis. Het team dat is ingehuurd om ‘m te verjagen ontdekt al snel dat het spook gevaarlijker is dan ze dachten. Gebaseerd op de boekenreeks Ghost Finders van Simon R. Green die zelf het scenario schreef. Te koop en te huur op dvd vanaf 15 september (Red Square Film).

Geen spook maar een demon is de onruststoker in THE OUIJA EXORCISM. Een exorcist denkt slim te zijn door de demon op te sluiten in een Ouija bord. Zijn zoon weet echter niet dat het spel vervloekt is en laat de demon per ongeluk vrij. Het lukt de exorcist om de demon nogmaals te verslaan maar wanneer dertig jaar later zijn kleinzoon het Ouija spel in handen krijgt, dreigt de geschiedenis zich te herhalen. De recensie lees je binnenkort lezen in onze nieuwe rubriek Abattoir in Schokkend Nieuws #122. Te koop en te huur op dvd vanaf 15 september (Red Square Film).

In Abattoir lees je ook wat van wij vonden van THE PACK, een Australische horrorthriller over een boerenfamilie die wordt belaagd door een roedel wilde honden. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 15 september (Just Entertainment).

18 september 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!