godsofegypt
godsofegypt
Nieuws
3 juli 2016

Thuisbios, week 26

godsofegypt KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week hysterische goden, gemuteerde haaien en first person fake found footage.

Goden Seth (Gerald Butler) en Osiris (Bryan Brown) vechten om de macht in GODS OF EGYPT van regisseur Alex Proyas (DARK CITY, KNOWING). Wat een prachtig spektakel à la CLASH OF THE TITANS (1981) had kunnen zijn, is volgens recensent Karina Meerman, echter een hysterische draak geworden. “De film biedt een aaneenschakeling van luidruchtige CGI-kitsch, waarin iedereen upperclass Engels spreekt. […] GODS OF EGYPT is even voorspelbaar als de beelden hysterisch zijn. ” Karina’s volledige recensie lees je hier. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 juni (Belga).

Met een titel als SHARK ISLAND weet je wat je ongeveer kunt verwachten. Gemuteerde haaien belagen een groepje vriendinnen tijdens een weekendje weg op een ogenschijnlijk idyllisch eilandje. Deze voor de televisie gemaakte horrorfilm werd in de VS uitgebracht onder de titel ZOMBIE SHARK. Regisseur Misty Talley leverde recentelijk een tweede haaienfilm, OZARK SHARKS. Af. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 juni (Splendid).

In de nabije toekomst van PANDEMIC is de meerderheid van de wereldbevolking geïnfecteerd met een zombievirus. Een team onder leiding van dokter Laurel (Rachel Nichols) gaat in Los Angelos op zoek naar onbesmette overlevenden in de hoop dat zij de sleutel zijn tot een geneesmiddel voor iedereen. De gebeurtenissen beleven we grotendeels vanuit het gezichtspunt van de personages via camera’s op hun beschermende pakken. First person fake found footage dus. Of dat een goed idee is, kan je binnenkort lezen in de recensie van Thierry Verhoeven. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 juni (Splendid).

3 juli 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!