The Duke
The Duke
Nieuws
1 januari 1970

The Duke of Burgundy

The Duke PRIJSVRAAG |  Op 16 juli gaat THE DUKE OF BURGUNDY uit in de Nederlandse bioscopen. En jij kunt vrijkaarten winnen voor deze prachtige nieuwe film van Peter Strickland!

Peter Strickland kennen we van BERBERIAN SOUND STUDIO, een ode aan de Italiaanse giallo en de mensen achter de vaak bloederige geluidseffecten. We hebben de regisseur ook wel eens geïnterviewd. Ook in zijn nieuwste film grijpt Strickland terug op de Europese exploitationfilm. THE DUKE OF BURGUNDY is een geestige lesbische liefdesgeschiedenis met hoofdrollen voor Sidse Babett Knudsen (bekend van de Deense televisieserie Borgen) en Chiara D’Anna – én het is een prachtig gefilmde liefdesbrief aan de Eurosleaze van Jean Rollin en een zekere Spanjaard. In Schokkend Nieuws #114 beloonde Hedwig van Driel de film met maar liefst vier skulls.

Iedere ochtend fietst huishoudster Evelyn welgemoed naar het statige landhuis van Cynthia. Daar wordt ze niet bepaald vriendelijk onthaald. Bits snauwt Cynthia haar opdrachten toe; wanneer iets haar niet zint, volgt straf. De twee blijken verwikkeld in een langdurige sm-relatie. De weelderige aankleding (met donkerrood als overheersende tint), het zwoele camerawerk en de romantische soundtrack van Cat’s Eyes maken van THE DUKE OF BURGUNDY een sensueel drama… waarin het heel normaal is om je in een kist te laten opsluiten.

Schokkend Nieuws geeft in samenwerking met distributeur Cinemien 5 x 2 bioscoopkaartjes weg. Het enige wat je hoeft te doen is de volgende vraag beantwoorden: Strickland liet zich met name door één regisseur duidelijk beïnvloeden. Wie is de veelfilmende Spanjaard die we hierboven bedoelden?

Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

1 januari 1970

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!