Balie Vampier
Balie Vampier
Nieuws
1 januari 1970

Bloedzuigers met korting

Balie VampierDe Balie in Amsterdam maakt zich op voor een bloeddorstige avond, maandag 22 oktober. O.a. Jan Doense, producent van House of Netherhorror, regisseur David Verbeek en Vampier Vincent (kwartfinalist Uri Geller Show) zijn te gast tijdens De vampier onder ons, een boeiend themaprogramma met exclusieve korting voor alle lezers van Schokkend Nieuws!

Het programma De vampier onder ons focust op de vampier als fenomeen in film en literatuur, en de plek van de vampier binnen de Nederlandse cultuur. De afgelopen jaren zijn we tot bloedens toe vermaakt door Amerikaanse fantasyseries en -films als True Blood, The Vampire Diaries en TWILIGHT. Helaas kent Nederland, in tegenstelling tot omringende landen, geen grote gotische traditie. De laatste jaren begint het tij echter te keren. De initiatiefnemers van de avond: “Halloween rukt op en Zombiewalks bevolken onze straten. Laten we dan eindelijk fangs groeien?”

Op 22 oktober gaat De Balie op zoek naar de Nederlandse dark side. Wat is het dat ons zo aantrekt in vampiers? Houden wij, nuchtere Nederlanders, eigenlijk wel van de nacht?  Caspar van Gemund (Club Interbellum) licht ons voor. Filmmakers David Verbeek en Jan Doense werken beiden aan een heuse vampierfilm. In De Balie laten zij hun licht schijnen op (het gebrek aan) de vampiertraditie in Nederland en bespreken zij hun favoriete vampierfilms. Verder: een bijzondere act van Vampier Vincent en, zo belooft het persbericht, “een heel eng verhaal…”

Een toegangskaartje kost €8,50. Maar wie zich bij de kassa van De Balie meldt met een exemplaar van Schokkend Nieuws betaalt slechts 6 euro. Online een kaartje kopen/reserveren kan ook met korting. Gebruik onze speciale (hoofdlettergevoelige) actiecode: Schok@DeBalie.

Maandag 22 oktober
20.00 uur
De Balie
Kleine-Gartman Plantsoen 10, Amsterdam
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!