Cybermen
Cybermen
Nieuws
30 november 2013

The Cybermen are coming!

CybermenIn het kader van het 50-jarig jubileum van de Britse serie Doctor Who, komt David Banks op zaterdag 7 december naar Amsterdam. Die naam zegt je misschien niet gelijk iets, maar hij speelde jarenlang de Cyber-Leader, de leider van de angstaanjagende Cybermen.

David Banks werd in 1951 geboren in Hull, Engeland. Naast verschillende rollen in Britse films, series en toneelstukken, is hij toch vooral bekend door zijn Doctor Who-associatie. Hij speelde van 1982 tot 1988 de Cyber-Leader in alle afleveringen waarin de Cybermen voorkwamen. De Cybermen waren ooit menselijk, maar door steeds meer lichaamsdelen te vervangen door kunstmatige onderdelen, ontstond er een hard en emotieloos robotras. Ze maakten het de allereerste Doctor Who (William Hartnell) al moeilijk in 1966, en zijn daarmee samen met de Daleks de hardnekkigste vijanden van de Doctor.

 In 1989 werd Doctor Who op toneel gebracht, als Doctor Who – The Ultimate Adventure. Hierin speelde Banks niet alleen Karl the Mercenary, maar ook tot twee keer toe de Doctor zelf, toen John Pertwee (Doctor #3) ziek werd. Ook heeft Banks enkele boeken geschreven, waaronder Doctor Who – Cybermen, over het onstaan van – jawel – de Cybermen. Dat boek verscheen in 1988 op vier audiocassettes, genaamd The ArcHive Tapes. Dit jaar is het audioboek opnieuw uitgebracht op CD (‘complete with pull-out poster and historical timeline of the Cybermen’), en die zal David Banks op 7 december komen signeren in the English Bookstore in Amsterdam.

Het audioboek zal op de dag in de winkel te koop zijn, evenals exclusieve Cybermen-foto’s. Ook kun je twee persoonlijke Doctor Who-items laten signeren en zal David Banks graag al je vragen over de Cybermen beantwoorden.

Resistance is futile!

mt_ignore: peter-davison-david-banks

 

THE CYBERMEN ARE BACK! Doctor Who 50th Anniversary Signing
Zaterdag, 7 december, van 11.00 tot 18.00 uur
The English Bookshop, Lauriergracht 71, Amsterdam

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!