Hlne_Cattet_Bruno_Forzani-241x320
Hlne_Cattet_Bruno_Forzani-241x320
Nieuws
11 juni 2011

The ABC’s of Death

Hlne_Cattet_Bruno_Forzani-241x320Hun speelfilmdebuut AMER veroverde de festivals en is een Schokkend Nieuws-favoriet. Inmiddels zijn Hélène Cattet en Bruno Forzani alweer met andere projecten bezig. De verzamelfilm THE ABC’S OF DEATH, bijvoorbeeld, samen met 25 andere horrorspecialisten. SN vroeg Hélène en Bruno om een korte update.

Tot woensdag 29 mei kun je in de Melkweg Cinema nog genieten van AMER, hun hallucinante kunstfilm in giallo-vorm. Ondertussen sijpelen de berichten over THE ABC’S OF DEATH door.

‘THE ABC’S OF DEATH draait om 26 letters,’ vertelt Bruno. ‘26 regisseurs uit de hele wereld en 26 manieren om te sterven!’ De film is een initiatief van Ant Timpson (Incredibly Strange Film Festival, 48HOURS) en Tim League (Alamo Drafthouse) en zal zijn opgebouwd uit 26 korte hoofdstukken waarin – van A tot Z –het hoekje wordt omgegaan, het loodje wordt gelegd of de pijp wordt uitgegaan. Bruno: ‘Het is een erg leuk concept. We hebben wat tijd, dus we doen mee.’

Anders dan vergelijkbare projecten (Masters of Horror, Fear Itself, Historias para no dormir) gaat het dus niet om een serie, maar om één enkele film. En de makers zijn nu eens niet overwegend  oude ‘Meesters’, maar  talentvolle regisseurs van een nieuwe generatie. Het is een opwindend rijtje: Angela Bettis, Adrián García Bogliano (dit jaar nog gast van het Imagine Film Festival), Jason Eisener, Yoshihiro Nishimura, Srdjan Spasjevic, Nacho Vigalondo, Jake West, Ti West e.a. Voor wie niet heeft opgelet, dat zijn de namen achter MAY, I’LL NEVER DIE ALONE, HOBO WITH A SHOTGUN, TOKYO GORE POLICE, A SERBIAN FILM, CRONOCRIMENES, EVIL ALIENS en HOUSE OF THE DEVIL. De 26ste regisseur zal middels  een wedstrijd worden geselecteerd. Meldt zich nog een Nederlandse regisseur?

Hélène: ‘Alleen Jake West hebben we wel eens ontmoet. Een heel aardige vent. Het zou een fantastische chaos zijn als we allemaal samen op de set zouden staan, maar zo zal het natuurlijk niet gaan. Iedereen maakt zijn eigen segment.’ Volgens de spelregels hebben ze daarvoor precies 6 maanden, 6 weken en 6 dagen.

Gaan Hélène en Bruno weer een moord in giallo-stijl filmen? ‘Dat weten we nog niet. Eerst maar eens zien welke letter we krijgen. En aan het eind van het jaar beginnen we met de opnames van onze volgende langspeelfilm. Dat wordt wel weer een giallo, gesitueerd in Brussel.’

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!