super-8_300x444
super-8_300x444
Nieuws
13 juni 2011

Super, maar geen Drew

super-8_300x444De geleerden zijn het er nog niet over eens: is deze klassiek ogende poster van SUPER 8 een officieel ontwerp of niet? Waar men het wel over eens is: iemand heeft keihard zijn best gedaan om de uit duizenden herkenbare stijl van Drew Struzan na te bootsen.

Niet zo gek, want SUPER 8 is natuurlijk, behalve de nieuwe (heerlijk nostalgische) film van J.J. Abrams, óók een productie van Steven Spielberg. En Spielberg klopte in het verleden regelmatig bij maestro Struzan aan voor een virtuoos geschilderde collage van personages en scènes (o.a. RAIDERS OF THE LOST ARK en INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL).

Schokkend Nieuws weet vrijwel zeker dat het om een neppertje gaat, want Struzan signeert zijn werk altijd en wie goed kijkt ziet dat de compositie net niet helemaal je dát is. Bovendien haken de officiële posters van de film juist niet in op het nostalgische karakter ervan.

De door Thomas Jane gespeelde posterschilder David Drayton uit de Stephen King-verfilming THE MIST is gebaseerd op de figuur van Struzan. De poster die de kunstenaar ontwierp voor de film zelf werd overigens afgekeurd door de studio. Struzan neemt geen blad voor de mond over wat het wél werd: ‘tragically bad.’

In Schokkend Nieuws #91 komen we uitgebreid terug op zowel SUPER 8 als het werk van Drew Struzan.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!