driveindok
driveindok
Nieuws
3 september 2011

Terug naar de drive-in!

driveindokAls een nazomer uit de sixties, zo gonst het in september aan de Gentse dokken. Stationair draaiende motoren. De geur van popcorn en hotdogs. Rolschaatsende babes die rondjes draaien rond je auto. Terug naar de drive-in!

Cirq, in samenwerking met het Brusselse Offscreen filmfestival en Cinemobiel, tovert de parking op de splitsing Koopvaardijlaan-Afrikalaan in Gent een hele maand lang om tot een heuse drive-in cinema! Elke vrijdag wordt een film vertoond. Afgelopen vrijdag kwam XANADU als eerste uit de startblokken en GREASE en een Jommeke-film staan eveneens op het programma, maar voor genreliefhebbers valt er gelukkig ook te genieten.

Op vrijdag 16 september is bijvoorbeeld RUBBER (2010) te zien, één van de meest besproken films van het Imagine Film Festival 2011. Ergens in de Californische woestijn vormt een autoband met telekinetische gaven een serieus gevaar op de weg. Een even absurde als geniale film geregisseerd door én met muziek van Quentin Dupieux (beter bekend als Mr.Oizo). Onmisbaar.

Op vrijdag 23 september kun je je oldtimers en getunede of gepimpte bolides van stal te halen, want dan is het tijd voor DEATH RACE 2000 (Paul Bartel, 1975). Een unieke kans om deze futuristische cultfavoriet, waarin David Carradine en Sylvester Stallone in een dodelijke cross-country autorace voetgangers neermaaien om de punten, nog eens in het groot te zien en vanachter je stuur net te doen alsof je zelf in de film zit.

Kom met de auto, met de fiets, op rolschaatsen of gewoon te voet. Wees erbij om over je stuur gevouwen in lachbuien uit te barsten om dwaze films uit betere tijden of om boven je lief naar adem te happen en sporadisch een verdwaasde blik over het dashboard naar buiten te werpen, terwijl iemand z’n hotdog in je uitlaat steekt. De poort gaat open om 20.00 uur, de vertoning start om 21.00 uur. En de toegang?  Slechts vijf euro per persoon.

Meer informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!