candyman-264X450
candyman-264X450
Nieuws
23 augustus 2011

Supernatural Slashers

candyman-264X450Op vrijdag 26 augustus zet de Cinematek van Brussel weer iets speciaals op het menu voor alle horrorliefhebbers, want dan serveren ze onder de noemer Supernatural Slashers een niet te versmaden dubbellikker.  

De avond wordt geopend met het weinig geziene TOURIST TRAP van David Schmoeller. Stevig citerend uit beroemde slashers als HALLOWEEN en THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE voert deze behoorlijke enge horrorfilm uit 1979 een doorgedraaide man met telekinetische gaven op, die een groep toeristen terroriseert met zijn levende paspoppen. En dat een jaar voordat Joe Spinell de paspoppen definitief van hun onschuld ontdeed in MANIAC van William Lustig. Zo vuig wordt het in TOURIST TRAP niet, maar de film is een bezoekje aan Brussel zeker waard.

De Brusselse Cinematek sluit de avond af met de vertoning van de Clive Barkerverfilming CANDYMAN uit 1992. Een film die weinig introductie nodig heeft, maar om het geheugen nog even op te frissen: in CANDYMAN duikt een onderzoekster (Virginia Madsen) onder in de  jungle van een verlopen huizencomplex in Chicago. Ze hoopt de stadslegende te ontkrachten van de Candyman, een bovennatuurlijke moordenaar die zijn slachtoffers lokt met snoep en tevoorschijn kan worden getoverd door voor een spiegel vijf maal zijn naam uit te spreken. CANDYMAN  is een originele, geslaagde horrorfilm, die sterk leunt op spanning en sfeer. 

CINEMATEK
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
02 551 19 19
www.cinematek.be

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!