bloedsuiers_300x286
bloedsuiers_300x286
Nieuws
25 augustus 2011

Interview: Bloedsuiers

  bloedsuiers_300x286 Deze maand beginnen in Zuid-Afrika de opnames van BLOEDSUIERS. En daar zit geen woord bij dat we niet verstaan: ’n g’n blink-in-die-son, spalk-skiet- en donner vampier fliek!

De – Afrikaans gesproken en Engels ondertitelde – trailer van BLOEDSUIERS vindt je hieronder. Dit is het eerste grote crowd-funding horrorfilmproject in Zuid-Afrika en bekende Zuid-Afrikanen als acteurs Darron Meyer en Tyrel Meyer (van de Zuid-Afrikaanse romkom I NOW PRONOUNCE YOU BLACK AND WHITE), Lark-zangeres Inge Beckmann en stand-up comedian Rob van Vuuren hebben hun medewerking toegezegd.  Schokkend Nieuws mailde met producent Benjamin Cowley:

‘Het verhaal volgt twee broers. Ze zijn automonteur bij dag, wannabe vampierjager bij nacht. Het probleem is alleen: ze hebben nog nooit een vampier gezien, laat staan gevangen. Op een dag wordt ze een vampier ‘gegeven’ en ze besluiten hem in hun garage te ondervragen. Het een leidt tot het ander en zo raken ze per ongeluk verzeild in een avontuur dat hen meevoert naar Klein Karoo [een grote vallei op de West Kaap]  waar ze de vervulling moeten voorkomen van een oude vampierprofetie. Het wordt een actiekomedie met horrorelementen, een beetje in de stijl van Robert Rodriguez en Tarantino. Sexy chicks, knappe kerels, rock ‘n roll, actie!’

Tyrel Meyer speelt ook in de later dit jaar te verschijnen horrorfilm LYFSTRAF (regie: Rudi Steyn): ‘Kinders, maak toe julle oë…’  Zijn horrorfilms in het Afrikaans een nieuwe trend? Cowley: ‘We hebben ons laten inspireren door de alternatieve Afrikaanse muziekscene. Die is helemaal zelfvoorzienend en heeft een loyale achterban. Ik zocht vervolgens naar genres die succesvol zouden kunnen zijn. Het genre van de horrorkomedie is nog nooit echt gedaan hier, dus ik stapte met het concept van een Afrikaanse vampierfilm naar de schrijvers en zij kwamen met BLOEDSUIERS op de proppen.’

BLOEDSUIERS wordt in augustus en september geschoten in de omgeving van Kaapstad. De release is gepland voor januari 2012. Er wordt overigens ook nog steeds gezocht naar sponsors. In juli werden tijdens een grote online veiling de vampiertanden geveild die acteur Francois van Coke in de trailer draagt.  Volgens de website ontbreekt er nog zo’n 20.000 Rand (iets meer dan 1.900 euro) aan het budget. Misschien kan steun uit de Lage Landen ze dat laatste beslissende duwtje in de rug geven.

www.bloedsuiersmovie.com

(Met dank aan Fir Suidema, Kaapstad)

25 augustus 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!