Naamloos 1
Naamloos 1
Nieuws
26 april 2020

Stem mee tijdens het SNeurovision Songfestival!

Naamloos 1 EVENT | Douze points! Omdat het Eurovision Songfestival dit jaar niet doorgaat organiseert Schokkend Nieuws Filmmagazine maar zelf een songfestival met liedjes uit horror, sciencefiction en cultfilms uit 26 deelnemende landen!

Covid or not covid, het Eurovision Songfestival laten we ons niet afpakken! Het jaarlijkse extravagante en meer of minder muzikale live-liedjesgala gaat dit jaar niet door vanwege de coronacrisis, maar Schokkend Nieuws heeft een alternatief! En we rekenen op jouw stem!

Net als bij het echte Eurovision Songfestival kun je 1, 2, 3, 4 t/m ‘douze points’ uitdelen voor het lied van jouw keuze. Net als bij het echte Eurovision Songfestival doen er heel veel landen mee. En net als bij het echte Eurovision Songfestival is de definitie van ‘Europees’ een beetje opgerekt; want behalve Australië en Nieuw-Zeeland doen in de Schokkend Nieuws’ versie van het glitterfestijn bijvoorbeeld ook Japan, Middle Earth en Tatooine mee!

Je leest het goed: vanaf vandaag presenteren we op onze Facebookpagina iedere dag een lied uit een horror-, sciencefiction of cultfilm dat een land mag vertegenwoordigen tijdens het SNeurovision Songfestival. Afkomstig uit hedendaagse films of oudjes, dat maakt niet uit, zolang het maar een gezongen scène is. Geen soundtracks dus, memorabele karaokescènes mogen dan weer wel. Zorgvuldig voorgeselecteerd door de medewerkers van Schokkend Nieuws, maar ken je zelf een beter liedfragment uit dat land: laat het weten in de reacties!

Er doen in totaal 26 landen mee. Volg ons evenement op Facebook om geen enkele inzending te missen! Op het YouTubekanaal van Schokkend Nieuws vind je ze allemaal op rij. En om het nog gemakkelijker te maken kun je hieronder ook onze SNeurovision stemkaart downloaden. Print ‘m uit, bekijk in de 26 dagen de films, maak aantekeningen, denk na over de puntenverdeling en… wacht tot 14 mei wanneer alle kandidaten de revue zijn gepasseerd.

Stemmen doen we op 15 en 16 mei. Op Facebook, in een speciaal daarvoor bestemde thread, kan iedereen zijn of haar lijstje van 12 favorieten achterlaten. De stembussen sluiten op 16 mei om 20.00 uur. Ons podcast-duo Jasper en Julius zit tijdens een Facebook livestream klaar om de uitslag bekend te maken!

Duidelijk? Klik dan op onderstaande afbeelding om je stemkaart uit te printen!

Sneurovisie Songfestival stemkaart 2020

26 april 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!