sitges_2011_2
sitges_2011_2
Nieuws
7 oktober 2011

Sitges 2011

sitges_2011_2 Het 2011 Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya in het Spaanse kustplaatsje Sitges is gisteren begonnen. Liefhebbers van genrefilms wereldwijd laten zich tien dagen lang trakteren op de nieuwste horrorfilms, thrillers, fantasy, sciencefiction en anime.

En dat is ook de reden waarom Schokkend Nieuws al jaren trouw het festival bezoekt. Het festival vierde zijn eerste editie in 1968. Vele tientallen beroemdheden vereerden het festival sindsdien met een bezoekje, waaronder Quentin Tarantino, Anthony Hopkins, Paul Verhoeven, George A. Romero, Dino de Laurentiis, Takashi Miike, David Cronenberg, Park Chan-Wook en Paul Naschy.

Schokkend Nieuws’ Phil van Tongeren en Barend de Voogd, beiden ook in de hoedanigheid van programmeur van het Imagine Amsterdam Fantastic Film festival, vertrekken vandaag naar het festival. Hoe hard buiten de Spaanse zon straks ook zal schijnen: zij zullen de volledige festivalduur in het donker doorbrengen om zo veel mogelijk nieuwe releases te aanschouwen.

Daaronder zitten vast en zeker de nieuwe psychologische horrorfilm MIENTRAS DUERMES van Jaume Balagueró’; de als een orgie van messen en lust aangekondigde Hongkongse 3D-film SEX AND ZEN: EXTREME ECSTASY van Christopher Sun, HARA KIRI: DEATH OF A SAMURAI van festivalfavoriet Takashi Miike, de Cubaanse zombiefilm JUAN DE LOS MUERTOS van Alejandro Brugués, SCABBARD SAMURAI, de opvolger van de compleet waanzinnige BIG MAN JAPAN en SYMBOL van Hitoshi Matsumoto en de Koreaanse actiethriller THE YELLOW SEA van Na Hong-jin, regisseur van THE CHASER.

Sitges 2011 heeft als speciaal thema dit jaar Artificial Intelligence, dat prachtig in de affiches en de trailer is verwerkt. Het Panoramaprogramma staat in het teken van het einde der tijden, met films als MELANCHOLIA van Lars von Trier en CONTAGION, de nieuwe van Steven Soderbergh. Verder zijn in dit festivalonderdeel nog te zien THE TURIN HORSE van Béla Tarr (vanaf 15 oktober te zien in EYE Film Instituut Nederland),  DON´T BE AFRAID OF THE DARK, geproduceerd door Guillermo Del Toro, de epische vampierenfilm THE MOTH DIARIES van Mary Harron, en de spectaculaire 3D Koreaanse blockbuster SECTOR 7.

Van Tongeren en de Voogd zullen, wanneer ze tussen de films door even snel een pizza of paëlla naar binnen werken, ook berichten de wereld insturen. Hou daarom van 7 tot en met 15 oktober onze facebookpagina en twitteraccount in de gaten! In Schokkend Nieuws #93 uiteraard een uitgebreid festivalverslag.

7 oktober 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!