Nieuws
1 november 2009

Sinister SCENECS

De derde editie van het SCENECS Film Festival in Amersfoort, 6, 7 en 8 november, brengt ook een aantal films voor de liefhebber van Nederhorror.

SCENECS vertoont ruim vijftig films in Theater de Lieve Vrouw, de JT bioscoop Grand Théâtre, Observant en Theater Café Borra. Het aanbod loopt van documentaire tot drama, maar Schokkend Nieuws pikt voor u de duistere krenten uit de pap.

Het grootste evenement is wel de langverwachte première van THE BLUE HORSE van Roald van der Laan. De Dordtse psychodramathriller draait om de jonge Natalie, die na een verkeersongeluk verlamd is geraakt. Clown Mr. Coco komt haar dagelijks opvrolijken. Maar wanneer de clown het meisje opbiecht ooit een moord te hebben gepleegd, neemt het verhaal een schokkende wending. Natalie kent ook nog iemand die ze graag om zeep zou helpen… THE BLUE HORSE, met een gastrol voor Antonie Kamerling, gaat op 7 november in première in Zaal 2 van de JT bioscoop en draait gedurende het festival nog een aantal malen.

Verder zijn te zien: IMPORT (Barend de Voogd), ZOMBEER (Rob van der Velden en Barend de Voogd), de Leidse slasher LENTEVELD (Lennard Cozijn) en een aantal titels die we niet kennen maar veelbelovend klinken. DEATH TAKES 5 of GILLES DE LA COURGETTE, anyone?

Het Amersfoortse filmfestival stelt zich ten doel nieuwe filmmakers te stimuleren. Regisseur Pieter Verhoeff komt daarom een lezing geven over zijn ervaringen op de set van HET TEKEN VAN HET BEEST en BRIEF VOOR DE KONING. Petra ten Brinke van het Nederlands Fonds voor de Film geeft een lezing over hoe subsidie aan te vragen bij het Fonds. Met een beetje geluk, leidt dat volgend jaar tot nog meer moois van eigen bodem.

Het volledige programma en meer vind je op de website van SCENECS

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!