Seoul Station
Seoul Station
Nieuws
28 maart 2017

Seoul Station en Train to Busan

Seoul Station EVENT | Eén van de films die we a.s. zaterdag op ons grote jubileumfeest in Kriterion vertonen is de Zuid-Koreaanse zombiefilm TRAIN TO BUSAN. Maar wist je dat regisseur Sang-ho Yeon ook een geanimeerde prequel van de film heeft gemaakt? In EYE kun je aanstaande vrijdag het hele verhaal in één keer zien.

In de animatiefilm SEOUL STATION / SEOULYEOK (2016) kun je zien je hoe het zover heeft kunnen komen dat in TRAIN TO BUSAN / BUSANHAENG (eveneens 2016) een trein overspoeld wordt door zombies. In SEOUL STATION is Suk-gyu (Seung-ryong Ryu) op zoek naar zijn weggelopen dochter Hye-Sun (Shim Eun-kyung), die in de prostitutie is beland. Maar zal je net zien: als hij haar bijna gevonden heeft breekt ineens de zombie-apocalyps uit in Seoul. Suk-gyu, Hye-Sun en haar louche vriendje Ki-woong moeten proberen uit handen van de zombies te blijven om elkaar weer te vinden in het grote Seoul.

TRAIN TO BUSAN beperkt zijn zombie-actie tot een trein, maar daar gaan ze dan ook wel helemaal los. De harde zakenman Seok-woo reist met zijn dochter Su-an per trein naar Busan, waar zijn ex-vrouw woont. Precies op het moment van vertrek wordt het station overspoeld door zombies. Zombies en spetterende special effects, gecombineerd met een flinke scheut maatschappijkritiek, maken TRAIN TO BUSAN nu al tot een enorme hitfilm.

 

Vrijdag, 31 maart

SEOUL STATION, 20.00 uur
TRAIN TO BUSAN, 22.00 uur
EYE, Amsterdam

Liever alleen TRAIN TO BUSAN bekijken? Kom op 1 april naar ons jubileumfeest in Kriterion! 

 

28 maart 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!