SN 2017 25 feest
SN 2017 25 feest
Nieuws
11 september 2019

Schokkend Nieuws zoekt nieuwe hoofdredacteur!

SN 2017 25 feest VACATURES | Je leest het goed; het leukste filmmagazine van Nederland en België zoekt versterking! Het enige Nederlandstalige tijdschrift dat geheel gewijd is aan horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms – en zowel online bestaat als als tweemaandelijks magazine – is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur en een zakelijk leider. Come join the party.

Schokkend Nieuws  verschijnt tweemaandelijks op 52 pagina´s en wordt verspreid in boekhandels en onder abonnees in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast heeft Schokkend Nieuws een actieve website, Facebookpagina, Twitter- en Instagram-account. Onze ongeveer veertig enthousiaste medewerkers zijn overal in het land te vinden, bijvoorbeeld op beurzen of om films in te leiden.

En dat doen we allemaal al sinds 1992! Ben jij degene die Schokkend Nieuws naar een nog mooiere toekomst kan leiden? Met nog meer mooie achtergrondverhalen, reportages en interviews? Met nog meer lezers?

Wij zoeken:

Hoofdredacteur magazine

Als hoofdredacteur van Schokkend Nieuws ben je verantwoordelijk voor de tweemaandelijkse publicatie van ons magazine. Je bent natuurlijk een groot liefhebber van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms, maar je houdt ook van bladen maken.

  • Je hebt een vlotte pen en verstand van de kracht van beeld.
  • Je kent onze unieke bladformule, bewaakt die en zoekt naar manieren om die zelfs nog wat aan te scherpen.
  • Je bent een goede organisator en communiceert soepel.

Eigenlijk vind je niets uitdagender dan samen met onze vijfkoppige kernredactie en een uitgebreid team van medewerkers het beste filmblad ter wereld te maken. Je werkzaamheden als hoofdredacteur nemen gemiddeld 10 uur per week in beslag. We kunnen je een bescheiden vergoeding aanbieden.

Zakelijk leider

Als zakelijk leider ben jij degene die de onmisbare randvoorwaarden schept voor de publicatie van Schokkend Nieuws. Je gaat doortastend aan de slag met:

  • Het werven van betaalde advertenties.
  • Het schrijven van subsidieverzoeken (samen met de hoofdredacteur).
  • Het opstellen van begrotingen en financiële verslagen tbv ons bestuur.
  • Het organiseren van promotieactiviteiten.
  • Het uitbreiden van onze verkooppunten en distributiekanalen.

Verder onderhoud je het contact met filmdistributeurs en zakelijke klanten, maar waarborgt ook onze journalistieke onafhankelijkheid.
Je werkt natuurlijk veel samen met de redactie en overige betrokkenen, maar bovenal ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen.
Liefde voor de genrefilm en een substantieel netwerk zijn uiteraard een pré.

Je werkzaamheden als zakelijk leider nemen gemiddeld 10 uur per week in beslag. We kunnen je een bescheiden vergoeding aanbieden. 

Beide functies kunnen eventueel gecombineerd worden. Sollicitaties met een onderbouwde motivatie, een CV en eventueel voorbeelden van journalistiek werk kun je sturen naar [email protected]. Voor meer informatie kun je contact opnemen met 06-53574312.

De vacatures staan open tot en met 24 oktober. We verwachten de eerste gesprekken met kandidaten vanaf 1 november te kunnen voeren.

 

11 september 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!