SN 146 cover
SN 146 cover
Nieuws
1 oktober 2020

Schokkend Nieuws #146 komt eraan!

SN 146 coverNIEUW NUMMER | De nieuwe Schokkend Nieuws ligt vanaf maandag in de winkel! Het thema van de special is de vader van de Nederlandse genrefilm: Dick Maas!

Een Dick Maas-special kan natuurlijk niet zonder interview met de regisseur: Michael Helmerhorst sprak hem over zijn visie op film. Bart van der Put schreef een carrière-overzicht en Julius Koetsier interviewde Jeffrey De Vore, regisseur van de nieuwe documentaire DE DICK MAAS METHODE. Over de totstandkoming van Maas’ DO NOT DISTURB schreven Kasper Peters en Aart van Grootheest een lang artikel. En uiteraard is er de traditionele rangschikking van het oeuvre.

Hans Dewijngaert schreef twee essays: een jubileumstuk ter gelegenheid van het veertigste verjaardag van THE SHINING, en een bespreking van THE HAUNTING en THE INNOCENTS, naar aanleiding van de aankomende serie THE HAUNTING OF BLY MANOR, het vervolg op THE HAUNTING OF HILL HOUSE. Tristan Vanheuckelom sprak Jan Verheyen over diens boek Alle remmen los!, een ode aan de genrecinema van de jaren zeventig. In Video Basta! kijken Eric van der Woude en Rob van der Velden oude highschoolfilms uit hun VHS-collectie.

Verder staat het nummer weer bomvol dvd- en blu-rayrecensies, columns en Nederhorrornieuws.

Nieuwsgierig geworden? Schokkend Nieuws #146 ligt vanaf 5 oktober in winkels in Nederland en iets later ook in Vlaanderen. Niet te vinden in een winkel in jouw buurt? Voortaan direct thuis ontvangen? Word abonnee!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!