Razor-Reel-affiche-new-web
Razor-Reel-affiche-new-web
Nieuws
19 september 2011

Schemerzone Design-wedstrijd

Razor-Reel-affiche-new-webFotografen, photoshoppers en andere grafische talenten: opgelet! Het Razor Reel Fantastic Film Festival in Brugge organiseert een fantastische designwedstrijd.

Voor het vierde jaar op rij kun je, ditmaal van 29 oktober tot 5 november, in Brugge komen genieten van zeker veertig fantastische films, nationale en internationale gasten, workshops en Q&A’s. Razor Reel biedt meer dan horror alleen. ‘We zullen niet tegenspreken dat we films brengen waarbij het bloed figuurlijk van het scherm druipt,’ schrijven de organisatoren, ‘maar deze films zijn slechts een onderdeel van het programma. Je kan op het festival evenzeer verrast worden door feeërieke vertellingen over fantastische wezens, ontroerd worden door pakkende liefdesverhalen met een twist, op het topje van je zitje een spannende actiethriller ervaren, of je een breuk lachen met absurde situatiefilms.’ Het gehele programma staat vanaf 11 oktober online.

Razor Reel schreef ook dit jaar een grafisch-ontwerpwedstrijd uit voor studenten, semi-professionelen en professionelen. ‘Een beetje liefhebber van het fantastische genre,’ licht de organisatie toe, ‘heeft niet veel nodig om weg te dromen naar een ander universum of tijdsperk. Gewoon je ogen sluiten en je dwaalt al snel af naar een wereld vol fantastische wezens, helden en monsters. Met het medium film, literatuur en games kunnen we onze fantasieën makkelijk visualiseren. Nu krijg je de kans om zelf je hersenschimmen tot leven te wekken. En wat meer is: je kan er nog een mooie prijs mee winnen ook.’

Het thema van de Schemerzone-wedstrijd is ‘The moonlight shows us for what we really are.’ Inpirerend genoeg, denken we, voor grafisch ontwerpers, fotografen, tekenaars of photoshoptalenten. Denk als je je digitaal kunstwerk of foto (formaat 60×30 cm) maakt, bijvoorbeeld aan fata morgana’s, mysterieuze nachtelijke schimmen, de donkere kant van de maan…

Inzendingen kunnen tot en met 30 september 2011 gestuurd worden aan joke@razorreel.be. De winnaars worden door een professionele jury bekend gemaakt tijdens de vierde editie van het Razor Reel. De winnende ontwerpen worden gebruikt als creatieve inspiratiebron van de volgende affiche van Schemerzone. Tevens gaan ze op Schemerzone-tournee in verschillende culturele centra in Vlaanderen. Elke winnaar ontvangt bovendien een aantal tickets voor het festival.

Informatie en volledige wedstrijdvoorwaarden

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!