blade-runner_300x180
blade-runner_300x180
Nieuws
18 augustus 2011

Ridley Scott bevangen door sequelitis?

blade-runner_300x180 Een vervolg maken op een zalig verklaard meesterwerk is zelden een goed idee. Toch gaat Ridley Scott zelve serieus aan de slag met een sequel of prequel op zijn iconische cyberpunkfilm BLADE RUNNER, een bewerking van Philip K. Dick’s roman Do Androids Dream of Electric Sheep?.

Het erfgoed van BLADE RUNNER was eerder dit jaar al verpatst aan productiebedrijf Alcon Entertainment (THE BLIND SIDE, THE BOOK OF ELI). Welke bedoelingen ze daarmee hadden werd vandaag duidelijk via Deadline.com, in een nogal stoffige verklaring van Alcon-kopstukken Broderick Johnson en Andrew Kosove, die uiteraard ‘huge fans of Ridely’s and of the original ‘Blade Runner’ zijn. Wie niet?

Is het de heimwee naar oude successen die de inmiddels bejaarde Scott aanzet tot zulks? De oude meester verdient het voordeel van de twijfel. In de zomer van 2012 mogen we allereerst een oordeel vellen over de door hem geregisseerde ALIEN-reboot PROMETHEUS. Over wat hij van plan is met BLADE RUNNER weidt het persbericht op Deadline.com niet uit, al vrezen wij dat we aan de vooravond staan van de zoveelste franchise zonder end.

De collega’s van Twitch reageerden al met een mix van afschuw en ongeloof – en opperden omwille van de goede smaak om het project toch alstublieft onder Paul Verhoevens hoede te brengen. Vooruit, doen wij ook een suggestie: Duncan Jones (MOON, SOURCE CODE). Die lobbyt al jaren voor een hommage aan zijn favoriete film (zie ook SN #90). Maar stel dat jij mocht kiezen; wie zou dan de regie voeren over BLADE RUNNER 2?

© Schokkend Nieuws
18 augustus 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!