The_Mountain_eagle_300x236
The_Mountain_eagle_300x236
Nieuws
19 juni 2011

Red de Hitchcock 9!

The_Mountain_eagle_300x236 Steun de campagne van het British Film Institute en red de negen overlevende stomme films van de Master of Suspense,  Alfred Hitchcock!

De meeste filmliefhebbers kunnen zo een lijstje Hitchcockfilms afratelen: PSYCHO, VERTIGO, NORTH BY NORTHWEST, REAR WINDOW, STRANGERS ON A TRAIN en ga zo maar door. Wat niet iedereen zal weten is dat Hitchcock zijn carrière in Engeland begon met tien zwijgende films. THE LODGER, een film over een seriemoordenaar waarin Hitchcocks fascinatie met valse beschuldigingen al goed zichtbaar is, is daarvan waarschijnlijk de bekendste. De film valt (legaal, want publiek domein) hier te bekijken.

Één van de tien films, THE MOUNTAIN EAGLE (foto), is helaas al verloren gegaan. De rest is er ook niet zo best aan toe.

Het British Film Institute (BFI) wil deze ‘Hitchcock 9’ graag restaureren, en vraagt om donaties. Mocht je dus nog ergens een oude sok hebben met een slordige 2 miljoen pond, dan weten wij  nog wel een mooi investerinkje! Wil je een wat bescheidener bijdrage leveren aan het conserveren van een stukje filmgeschiedenis, of alleen wat meer te weten komen over de films, dan is hier de link:

British Film Institute

© Hedwig van Driel
19 juni 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!