Nieuws
28 september 2009

Ozploitation in SMART

Wie genoten heeft van de Ozploitation-special in Schokkend Nieuws 82, kan de hele maand oktober terecht in SMART Cinema te Amsterdam.

NOT QUITE HOLLYWOOD, de aanstekelijke documentaire van Mark Hartley over ‘The Wild Untold Story of Ozploitation’, draait vanaf vrijdag 2 oktober de gehele maand in SMART Cinema. Dat wordt genieten van fragmenten uit de pikante Ocker komedies uit de jaren zeventig; anekdotes van de set van Aussie horrorfilms en verhalen over de halsbrekende toeren van de makers van MAD MAX en andere road warriors!

SMART draait gelukkig ook de films zélf, en wel onder de naam Ozploitation Madness! Vanaf 3 oktober kunt u vrijwel ieder weekend om middennacht kijken naar een selectie ongetemde en ongecensureerde parels uit de gouden dagen van de Australische B-film. Kijk in SN 82 voor de uitgebreide beschrijvingen van de bovennatuurlijke politieke thriller HARLEQUIN (Zaterdag 3 oktober, 00.00 uur); het meesterlijke LONG WEEKEND (Vrijdag 9 oktober, 00.00 uur); de paranormale krachten van PATRICK (Zaterdag 10 oktober, 00.00 uur) en de splatter van Brian Trenchard-Smiths TURKEY SHOOT (vrijdag 23 oktober).

Alleen THE NAKED BUNYIP (John B. Murray, 1970, te zien op 29 oktober, 00.00 uur) ontbrak in SN overzicht. Ten onrechte, want met deze pikante komedie over een onschuldige marktonderzoeker die onderzoek doet naar seks, is het allemaal begonnen. Leuk dankzij een vroege Edna Everage, maar destijds vooral populair dankzij een geanimeerd figuurtje dat aan de tralies van de filmcensuur rammelde.

NOT QUITE HOLLYWOOD & OZPLOITATION MADNESS
Première NOT QUITE HOLLYWOOD: Vrijdag 2 oktober, 20.00 uur. Daarna, tot 11 oktober, dagelijks om 22.15 uur.
Voor vertoningdata in de rest van de maand en informatie over de films in het kader van Ozploitation Madness zie www.smartprojectspace.net/

SMART Project Space
Arie Biemondstraat 105-113, Amsterdam

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!