Flyer A Fritz in England
Flyer A Fritz in England
Nieuws
12 maart 2018

Offscreen in Nederland

Flyer A Fritz in England EVENT | Het Offscreen Festival in Brussel vertoont in maart enkele animatiefilmklassiekers voor volwassenen, waaronder Ralph Bakshi’s HEAVY TRAFFIC (1973) en COONSKIN (1975). Voor diegenen die niet de tijd hebben om naar België te reizen, worden er in samenwerking met Offscreen ook twee evenementen in Nederland georganiseerd.

Zo vertoont WORM in Rotterdam tijdens de maandelijkse cultfilmavond Bakshi’s FRITZ THE CAT (1972), over de X-rated avonturen van de niet-zo-schattige kater Fritz. Robert Crumb, de bedenker van de comics waarop de film gebaseerd is, was verre van tevreden over de film en liet de hoofdpersoon dan ook door het mes van een psychotische struisvogel om het leven komen in zijn comic Fritz the Cat: Superstar. Het weerhield de producenten er niet van om zonder Crumb én zonder Bakshi een vervolg te maken: THE NINE LIVES OF FRITZ THE CAT (Robert Taylor, 1974). Ook deze film wordt vertoond, maar dan in een ‘purrr-ple haze’ in de rokersruimte, als deel van het tweemaandelijkse STONERAMA-filmprogramma.  Beide films zijn te zien op donderdag 22 maart.

Een paar dagen later organiseert IDFX-BUT in Breda ADULT. Samen met KOP en 1m2 Podium staat zondag 25 maart geheel in het teken van sensualiteit en erotiek. Naast spannende biertjes, exposities en performances, wordt hier ook Ralph Bakshi’s COONSKIN vertoond. Animaties vermengen zich met live-opnames en aan de hand van stereotypes wordt een kritische blik geworpen op het racisme in Amerika. Volgens de regisseur is dit zijn persoonlijke meesterwerk! Na afloop van de film wordt tevens het thema voor het BUT Film Festival gepresenteerd, dat eind augustus weer van start gaat, en wordt de naam van de hoofdgast bekendgemaakt. 

FRITZ THE CAT (Ralph Bakshi, 1972) en THE NINE LIVES OF FRITZ THE CAT (Robert Taylor, 1974)
WORM Rotterdam – donderdag 22 maart, 20:30 uur en 22.30 uur
Tickets en meer informatie.
Let op: THE NINE LIVES is gratis toegankelijk, maar zitplaatsen zijn beperkt.

ADULT, met o.a. COONSKIN (Ralph Bakshi, 1975)
Stadsgalerij Breda – zondag 25 maart, 13:00 uur
Meer informatie.

12 maart 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!