Nieuws
2 maart 2010

Off Screen Film Festival

Liefhebbers van onalledaagse cinema opgelet, de derde editie van het Brusselse Offscreen Film Festival staat voor de deur!

Gedurende drie lange weekends tussen 4 en 21 maart kunt u terecht in de Brusselse filmtheaters Cinema Nova, Cinematek, Bozar en Rits Cinema voor onafhankelijke filmmakers, zeldzame cultklassiekers, bijzondere documentaires en ‘offbeat’ genres van over de hele wereld. De focus ligt dit jaar onder andere op de Spaghetti Western, grootgebracht door Sergio Leone. Offscreen toont maar liefst vijftien Italiaanse westerns, waarvan een aantal ingeleid zullen worden door spaghetti western kenner en onafhankelijk Brits regisseur Alex Cox (zie ook het interview in SN 84)

Daarnaast wordt er met films als FEMALE PRISONER #701 en GIRL BOSS GUERILLA aandacht besteed aan de Japanse exploitation cinema uit de jaren zeventig. Als topless vrouwenbendes, op wraak beluste maagden, zwaardklievende gangsters en wrede kostschoolmeisjes uw ding zijn, dan weet u waarheen zich te spoeden! En alsof dat alles nog niet genoeg is, komt de Spaanse ‘sleaze master’ en Z-film icoon Jess Franco (VAMPYROS LESBOS, VENUS IN FURS) enkele van zijn cultfilms inleiden tijdens het eerste festivalweekend. Hij wordt uiteraard begeleid door zijn fetisj actrice Lina Romay. Ook te gast zijn kluizenaar en geflipte animatiefilmer Bruce Bickford, vooral bekend van de klei animaties die hij in de jaren zeventig en tachtig voor Frank Zappa maakte, en electro muzikant Felix Kubin, die voor Offscreen een speciale filmavond heeft samengesteld.

Het Offscreen Film Festival vindt plaats te Brussel van donderdag 4 maart tot en met zondag 21 maart in de filmtheaters Cinema Nova (Arenbergstraat 3), Cinematek (Baron Hortastraat 9), Bozar (Ravensteinstraat 23) en Rits Cinema (Antoine Dansaertstraat 68-72),
www.offscreen.be

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!