Nederhorror & scifi
24 februari 2010

Amsterdam Frysk

Op zondag 28 februari heerscht de Friesche Terreur over Amsterdam. Op die dag namelijk, vertoont filmhuis Cavia FRISIAN TERROR van Bart van Dekken.

Cavia heeft de Amsterdamse première van deze bloederige Nederlandse horrorfilm van Fryske bodem. Bart van Dekken, die we nog kennen van zijn korte film VLEESDAG, levert met FRISIAN TERROR zijn eerste lange satirische horrorproductie.

FRISIAN TERROR gaat over een gestoorde sekteleider (John Beringen) die met zijn inteeltfamilie en volgelingen dood en verderf zaait op een verlaten industrieterrein in de Kollumerwaard. De sekte aanbidt de Friese koning Sigurd die in de middeleeuwen een schrikbewind voerde. In 1989 probeerde een Sovjetgeneraal de schedel van koning Sigurd, die speciale krachten zou bezitten, te vinden met de hulp van een Nederlandse archeoloog. De opgravingen begonnen, de schedel werd gevonden, maar… de archeoloog raakte bezeten door de geest van de wrede Sigurd. Als de waanzinnige sekteleider profeteert hij nu moord en doodslag.

Hoofdrolspeler John Beringen lichtte voor Schokkend Nieuws nog een tipje van de sluier over deze no-budget productie: ‘Op een gegeven moment verschijnt koning Sigurd aan de sekteleider, en legt hem uit dat hij een kind moet verwekken bij de Duivelin van de Lust. Alleen zo kan Sigurd reïncarneren.’ Dat verklaart de casting van Miss Sexy Bikini, zo vermoeden wij.

Special effects diva’s Kaya Kolodziejczyk en Suzie Terror hielpen bij de slotscène, een cameo van Jan ‘Mr. Horror’ Doense als onfortuinlijke filmcriticus.

Zondag 28 Februari
Informatie en aanvangstijden: Filmhuis Cavia.

24 februari 2010

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!