Nightmare_300
Nightmare_300
Nieuws
8 augustus 2011

Nightmare

Nightmare_300Chique! Naar het theater Рvoor een musical nog wel. Want binnenkort gaat de Hollandse horrormusical Nightmare in premi̬re.

Nightmare is een ‘beeldschone, spannende, romantische maar vooral ook komische musical’ die draait om Craven, een stokoude (laat Wes het maar niet horen!) schrijver van griezelverhalen. Wanneer zijn einde nadert wordt hij nog één keer bezocht door alle creaturen uit zijn boeken. Grafzerken wijken uiteen, kisten gaan open, uit geschilderde portretten stappen de geesten van een gewelddadig verleden… Krijgt Craven het duveltje nog wel ín het doosje?

Alexandra Alphenaar (bekend van Goede tijden, slechte tijden en de musicals Turks Fruit, Route 66, The Sound of Music en Dr. Dolittle), Robin van den Heuvel, Michel Sorbach en Simon Zwiers (De brief voor de koning) spelen de hoofdrollen in Nightmare. De productie is in handen van Fons Merkies en Dick van den Heuvel. De laatste won in 2010 de musicalaward voor Beste Script met de musical Dromen zijn bedrog.

Live horror op het podium is in het buitenland al een paar jaar populair. Re-animator de musical (regie: Stuart Gordon) en het toneelstuk Frankenstein (productie: Danny Boyle) waren grote successen in Los Angeles en Londen. Evenals de naar het schijnt zeer bloedige musical The Evil Dead. De enige bedenking die we dus hebben bij deze ‘eerste, enige, echte, onvervalste Hollandse horrormusical…’ is: waarom niet gewoon Nachtmerrie?
 
Nightmare is vanaf 10 september te zien in theaters in het hele land.
www.Nightmarethemusical.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!